SHARE
Pali anđeo spuštene glave lebdi i plače iznad crkve
Pali anđeo spuštene glave lebdi i plače iznad crkve

Odavno je poznato da su Srbi nebeski narod, i o tome nema dalje polemike. Pored toga, znamo i to da je Kosovo – srce Srbije. Kada se ove dve činjenice uzmu u obzir, onda je potpuno jasno zašto se silueta anđela pojavila iznad crkve Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici.

Naša redakcija je dobila ovu dojavu još pre nedelju dana, ali ne shvatajući ozbiljnost događaja, zanemarili smo celu priču. Međutim, onda su krenule sve učestalije dojave i pozivi, pa smo rešili da posetimo ovaj prelep grad i sami se uverimo.

PALI ANĐEO SPUŠTENE GLAVE PLAČE IZNAD CRKVE

Zaista smo imali šta da vidimo. Silueta anđela spuštene glave nepomično je lebdela iznad svetinje. Blago bi se zalelujala tek kad bi dunuo jači vetar, a na trenutke su ispod njega padale i po neke kapljice vode (čitaj: suze!) dok su ljudi, zadivljeni i u suzama, klečali ispod anđela i molili se za opstanak u svojoj domovini.

Bilo je i onih koji su stojali sa strane i posmatrali. Ljubiša Trninić (38) iz Kosovske Mitrovice bio je raspoložen da da ekskluzivnu izjavu za “Zonu sumraka”, te je rekao sledeće: “Jako mi je drago što ste došli. Vi ste prvi i jedini koji su došli iz medija da zabeleže ovaj Božiji događaj” – započeo je svoju priču gospodin Trninić, inače diplomirani arhitekta koji se bavi trgovinom.

“Ovaj prizor koji sada vidite je ovakav već danima. Tačnije danas je punih nedelju dana otkako se anđeo pojavio, a ljudi se samo smenjuju, moleći se i plačući, dok ih oblivaju suze palog anđela. Ipak, i po ovim hladnim temperaturama, niko se još nije razboleo, što samo govori da ih nebesa čuvaju. Jer, nama ovde na Kosovu još jedino Bog može da pomogne i spase nas”, priča Ljubiša i napominje da oni životare okruženi mržnjom i ludacima:

“Znate i sami kako se ovde živi. Svuda oko nas su mrzitelji Srba, svaki dan nam je nova bitka za opstanak, a strah za sopstveni život je sveprisutan. Ovaj Božiji dar koji nam je poklonilo nebo dao nam je poslednju nadu za spasenje”, završava gospodin Ljubiša Trninić svoje izlaganje za “Zonu sumraka”.

Ostavite komentar

SHARE
2 COMMENTS
  1. Idioti, krajnje je degutantno da trenutno pisete ovakve tekstove. Imajte bar malo postovanja prema ubijenom covjeku i jadnim Srbima u K. Mitrovici.

LEAVE A REPLY