SHARE

Da crna magija zaista može da bude i više nego opasna dokazuje još jedan slučaj u Negotinu. Ovaj kraj poznat je po raznim vračarama koje se služe okultnim ritualima kako bi naudile drugim ljudima, a neretko je žrtva neko ko je takvim gatarama najbliži.

IZ MALOG DEČAKA, SOTONA JE ISPUŠTAO DUBOK GLAS: Dvogodišnji Ćira
IZ MALOG DEČAKA, SOTONA JE ISPUŠTAO DUBOK GLAS: Dvogodišnji Ćira

Radi se o tome da vračara Jordanka R. nikada nije mogla da se pomiri sa činjenicom da je njen sin srećno zaljubljen u 10 godina stariju damu. Njihova veza je trajala i trajala uprkos raznim magijama koje je vračara bacala na svoju “nesuđenu” snajku. Ona se služila raznim čudnim stvarima, koje su možda i smešne za nekog ko se nikada nije susreo sa delovanjem crne magije, ali koje su zapravo veoma opasne. A to se u ovom slučaju i pokazalo!

Posle godinu i tri meseca zabavljanja, devojka vračarinog sina Dragana R., ostala je u drugom stanju sa svojim voljenim Milanom R. Mladi par se ubrzo preselio u Požarevac kod mladinih roditelja i sve je teklo baš onako kako su oni želeli.

Uklete dete izazvalo je smrt svoje majke, pošto je njegova baba, stara vračara, tokom Draganine trudnoće bacala crnu magiju!

Zbog teške finansijske situacije nisu pravili veliku svadbu, venčali su se skromno. Najvažnije im je bilo da budu srećni sa svojim sinom. Trudnoća je tekla u najboljem redu, i porođaj je prošao odlično. Bebi su dali ime Ćira. Međutim, već posle nekoliko meseci od rođenja bebe, mladi par je primetio čudne stvari. Dete se noću strašno znojilo, imalo velike nesanice i skoro da uopšte nije spavalo nekad i po 72 sata. Lekari nisu mogli da mu daju dijagnozu, a roditelji su bili neutešni.

Provodili su sa svojim sinom svo moguće vreme, ali bilo im je jasno da sa njim nešto nije u redu. Nadali su se da će taj mučni period proći. Tako je i bilo. Ili im je bar tako delovalo… Mali Ćira je napunio već dve godine i živeli su lep i miran porodični život, daleko od zle svekrve, gatare Jordanke.

BEBA-ĐAVO NEKADA NIJE SPAVAO I PO 72 SATA: Ćira usmrtio svoju majku
BEBA-ĐAVO NEKADA NIJE SPAVAO I PO 72 SATA: Ćira usmrtio svoju majku

A onda, jednog jutra, Dragana je rano ispratila muža na posao i vratila se u krevet. Ponovo je zadremala… A onda ju je probudio dubok muški glas! Naglo je skočila i prestravljeno gledala oko sebe. Nikog nije bilo osim njenog sina u krevetiću. Ponovo je začula isti glas, i skočila da uzme Ćiru u naručje. Pritrčala mu je i – zastala u čudu! Dete je ležalo u krevetiću i izbečeno gledalo u pafon potpuno nepomično. Mislila je da je opet bolesno… Zgrabila ga je u naručje i izvela na vazduh misleći da se guši ili nešto slično. Mali Ćira je ranije imao problema i sa gušenjem. Izašli su na balkon od spavaće sobe, a Dragana ga je stavila na mali baštenski sto i razjareno počela da vrišti!

ZLA GATARA GLUMI ZAPREPAŠĆENJE NA VEST O SMRTI SVOJE SNAJE: Stara Jordanka i Milanova majka
ZLA GATARA GLUMI ZAPREPAŠĆENJE NA VEST O SMRTI SVOJE SNAJE: Stara Jordanka i Milanova majka

Vrištala je toliko glasno da su je čule komšije duž cele ulice, a njena majka je u momentu istrčala napolje misleći da se nešto dešava u dvorištu. Međutim, zatekla je ćerku kako na njene oči skače sa balkona na glavu, sa sinom u naručju. “To nije bio normalan pad”, tužno priča baka Desa, majka pokojne Dragane – “Delovalo je kao da je neka sila snažno vuče na pločnik, sa glavom na dole. Sigurna sam da ona nije bila svesna šta čini i verujem da je Ćira kriv za sve. To dete kao da je ukleto. Uvek sam im to govorila, ali nisu me slušali. Ni ja nisam htela da im budem dosadna jer nisam želela da pomisle da su mi na smetnji, pošto znam da su sa Milanovom majkom imali problema.”

Uplakana majka pokojnice napominje da je Dragana hitno prebačena u bolnicu, ali je umrla nakon tačno nedelju dana i dodaje da je za ovaj tragični događaj kriva Milanova majka, a njena prija Jordanka: “Ta vračara je bacala razne magije na moju ćerku, jer nije želela da se ona i Milan uzmu, pošto je, Bože moj, starija 10 godina. I u trudnoći je bacala vradžbine na nju, uz pomoć zemlje sa grobova pokojnih rođaka iz vračarine familije. To se, naravno, odrazilo i na dete. Sada je više nema, a taman je počela da se lepo oporavlja. Ona mi je i ispričala ceo događaj pred samu smrt.”

Zbog verovanja da u malom Ćiri boravi đavo od samog dana njegovog začeća, a sve zahvaljujući njegovoj babi Jordanki – dete su dali u dom i ne žele da čuju za njega. Istina, Milan se u početku protivio, ali je nakon određenog vremena prihvatio jer njegov život u Požarevcu, bez Dragane, nema smisla. Vratio se da živi kod svoje majke koja nikako ne prihvata odgovornost za ovaj tragični događaj, niti ima ikakav osećaj krivice. Naprotiv, srećnija je nego ikada!

Ostavite komentar

SHARE
NO COMMENTS

LEAVE A REPLY