SHARE

Tradicionalno obeležavanje Nikoljdana u velelepnoj vili na Dedinju, u domu Svetlane Cece Ražnatović, ni ove godine nije prošlo nezapaženo. Srpska majka se kao i uvek potrudila da svoje drage prijatelje i kolege sa estrade ugosti kako dolikuje svetskim kraljevima. Međutim, velika zaštitnica srpstva nije ni slutila kakve će sablasne pojave snaći njene goste.

SRPSKA MAJKA POZIRA SA IKONOM: Ceca ne krije svoju veru u Boga
SRPSKA MAJKA POZIRA SA IKONOM: Ceca ne krije svoju veru u Boga

Dok se dinastija Ražnatovića spokojno spremala da na najbolji mogući način upriliči današnji dan i obeleži ga kako dolikuje pravim srpskim porodicama, više sile su izgleda odlučile da se poigraju sa njihovom čestitom namerom da proslave slavu Svetog Nikole kao što su to radili godinama u nazad.

Već sa padom prvog sumraka, čika Nikola je rešio da se malo pozabavi sa svojim poštovaocima i to baš na teritoriji najvećeg okupljanja u njegovu čast. Naravno, u Srbiji, što ni malo ne čudi ako uzmemo u obzir da se radi o svetoj zemlji sa nebeskim narodom. No, da se vratimo na priču… Svetac je blagotvorno čekao prve zvanice sa estradnog neba koje će doći da srdačno izljube svoju divu, a potom i ostale pionire najomiljenije porodice u Srbiji. Ipak, ovaj divan gest koji je Sveti Nikola osmislio nije naišao na blagonaklonost Cecinih gostiju.

“Pravo da Vam kažem, čudi me kako me nije strefila srčka. Inače patim od visokog pritiska, a ovaj šok za mene je mogao da bude zaista poguban”, priča nam sluškinja Mica (65) koja je još pre 20 godina radila u domu Ražnatovića. A onda, kada je pogubljen srpski heroj Željko Ražnatović Arkan, služavka je slomljenog srca napustila ovaj topli dom jer nije mogla da se pomiri sa činjenicom da u vili za koju radi više nema njenog viteza. Pričajući nam ovu dirljivu priču, staroj sluškinji je potekla suza iz levog oka… A onda je smogla snage da nam ispriča nastavak sablasnog iskustva i susreta sa čika Nikolom.

SVETAC PLAŠIO SVOJE VERNIKE: Sveti Nikola
SVETAC PLAŠIO SVOJE VERNIKE: Sveti Nikola

“I kako je ubijen gospodin Željko, ja sam dala otkaz. Ali, ostala sam u prelepim prijateljskim odnosima sa celom porodicom i Svetlana me jako poštuje, kao i ja nju. Zato me valjda i zove svake godine na slavu, jer je navikla na mene da ja služim goste još iz onog vremena kada sam radila kod njih” – priča stara sluškinja Mica. “Ali, ko bi slutio šta će mi se desiti ovog strašnog dana… Pođem Vam ja ka njenoj adresi, i na samom ćošku kako sam krenula da prelazim ulicu, mahinalno pogledam ka prozoru na spratu Svetlanine kuće. A otud, pravo ka meni, zaletelo se providno biće sa likom Svetog Nikole čiju slavu idem da čestitam domaćici. U tom momentu, zadesila sam se na polovini ulice i pravo je čudo što me nije strefio auto ili kamion. Zablenula sam se u duha, a on je oblećao moju auru. Nakon par sekundi, znala sam da je to Sveti Nikola. Počela sam da gubim svest na sred ulice i nisam bila sigurna da li sam živa ili mrtva. Sećam se samo da mi je prišao jedan slučajni prolaznik i sklonio me sa puta, a nakon toga sam se probudila u taksiju koji me je vozio kući. Niti znam ko mi je platio taksi, niti ko je rekao taksisti gde živim, ništa! Evo sada pijem bensedin i pokušavam da se smirim od straha koji sam doživela”, završava starica Mica.

Pored sluškinje Mice, verovatno slična iskustva doživeli su i ostali gosti među kojima su i voditelj Milan Kalinić, kreator Saša Vidić, glumac Viktor Savić, Dragan Marković Palma, Marijana Mateus. Međutim, o njihovim iskustvima sa Svetim Nikolom čitaćete nekom drugom prilikom.

A zašto li se svetac zabavljao sa Cecinim gostima ispred velelepne vile na Dedinju, ostavljamo verskim učenjacima i ekspertima da prosude. Mi ćemo neke od najkvalifikovanijih svakako kontaktirati u dogledno vreme, kako bi nam rastumačili pojavu duha Svetog Nikole baš u Beogradu dana 19. decembra 2016.

Ostavite komentar

SHARE
NO COMMENTS

LEAVE A REPLY