SHARE

Razmišljajući koji bi bio najoriginalniji način da iznenadi svog voljenog izabranika za predstojeće novogodišnje praznike, Franjo Latiško je odlučio da spakuje sebe u drvenu kutiju – poštansku pošiljku, zalepi marku i potrebne etikete i krene na put.

Tako je Franjo, visok 1.95 cm i težak 90 kg, poslao samog sebe na put od Šibenika do Zagreba, ka svom voljenom partneru Petru. “Kada su moji prijatelji saznali šta sam uradio, rekli su mi da sam potpuno šenuo. Ali, ja sam, osim želje da se dobro zabavim, hteo da vidim da li je moguće transportovati ljude na ovaj način. To je ujedno bila provera poštanske službe, njihove ažurnosti i mera bezbednosti. Moram da priznam da sam se ludo proveo i da je sve teklo bez problema”, ponosno je rekao mladi homoseksualac za “Zonu sumraka”.

IZNENADIO VOLJENOG DEČKA: Mladi peder iz Šibenika u svom paketiću
IZNENADIO VOLJENOG DEČKA: Mladi peder iz Šibenika u svom paketiću

Latiško je, zajedno sa drugim paketima, utovaren u kamion. Put je bio dosta dug, jer je bilo dosta zaustavljanja. Kutija je bila dovoljno prostrana i udobna tako da je Franjo izdržao putovanje bez većih neprijatnosti. Franjo Latiško, po zanimanju grafički dizajner, kaže da je ovu ideju dobio preko jednog video-spota.

“Postoji grupa pod imenom ‘Velvet Underground’. Oni su pre dosta godina napravili pesmu o momku koji je sebe poslao poštom do kuće svoje devojke jer nije imao dovoljno novca za autobus. Jako mi se dopao taj spot kao i ideja o ljudskoj pošiljci. Sve je delovalo vrlo jednostavno i izvodljivo. Sam sam napravio drvenu kutiju, opremio je baterijskim lampama koje su emitovale prigušenu svetlost i uzeo video-kameru pošto sam želeo da zabeležim što više detalja u toku puta. Prvo sam pokušao preko državne pošte, ali su me odbili. Rekli su mi da slanje tako teških paketa nije u skladu sa zakonskim normama. Nisam odustao i na kraju sam pronašao jednu privatnu firmu koja me je izručila ispred momkove kuće za ne tako malu sumu novca”, priča Latiško.

“Kutija će nam poslužiti i za neke druge stvari, kada smo mi u pitanju”

Kada je kamion stigao pred Franjinu kuću, on je već bio “zapečaćen” u kutiji. Pošto su obavljene sve formalnosti, mladić-paket je krenuo na put. “Na drvenoj kutiji sam izbušio nekoliko malih otvora za vazduh i instalirao sam lampe na baterije. Moram da priznam da mi je najveći problem predstavljalo truckanje u toku puta. Ali dobro, navikao sam ja na to… A za vreme puta, zabavljao sam se uz mobilni telefon. Poneo sam i nešto hrane i sokova, ali i jednu bocu za fiziološke potrebe. Uglavnom, sve je proteklo kako treba. Osim ukočenih kolena, sve ostalo je bilo u redu. Što je najvažnije, izazvao sam baš onakav efekat kakav sam želeo. Partner je bio potpuno šokiran, ali je ubrzo počeo da se smeje, toliko da su mu krenule suze na oči. A onda je, tako s vrata, nasrnuo na mene. Kasnije mi je priznao da je sada red na njega da stigne kod mene u kutiji. Ideja mi se dopala i mislim da ćemo se nas dvojica i ubuduće posećivati na ovaj način. A, osim toga, ova kutija može da nam posluži i za neke druge stvari, kada smo mi u pitanju“, iskren je Franjo Latiško.

Ostavite komentar

SHARE
1 COMMENT
  1. sta pricas ti covece? kakva carina kad se peder poslao iz sibenika u zagreb?? Mene mnogo vise zanima da li je imao jet lag nakon puta i sta bi se desilo da je prtljag izgubljen?

LEAVE A REPLY