SHARE

Tokom prethodnog meseca jedna od glavnih komunalnih tema u Novom Sadu bilo je rušenje kafilerije i spalionice uginulih životinja koja se nalazila na gradskoj deponiji. Zvanično, počinilac je i dan danas ostao nepoznat, a nezvanično se upiralo prstom u društvo za zaštitu životinja “Arka”, kao i u žitelje novosadskog naselja Klisa, koje se nalazi tik uz deponiju.

Fotografija koju je načinio J. S. na gradskoj deponiji
Fotografija koju je načinio J. S. na gradskoj deponiji

Sama kafilerija i spalionica nisu imale potrebne uslove za rad, a prvenstveno nisu bili ispunjeni bezbednosni uslovi-higijenski uslovi, odnosno, nije bila obezbeđena zaštita od dima koji je nastajao kao produkt sagorevanja životinjskih lešina. Povrh svega, republička veterinarska inspekcija zabranila je JKP “Čistoći” da na gradskoj deponiji sagradi kafileriju i spalionicu ali se JKP “Čistoća” o tu zabranu ogušila. Kafilerija i spalionica su radile neko vreme, da bi jednog aprilskog jutra radnici koji rade na gradskoj deponiji zatekli kafileriju i spalionicu porušenu do temelja. S obzirom da su se protiv njihovog rada najviše bunili upravo žitelji Klise, kojima je objekat u neposrednoj blizini, i kojima su smestali “mirisi” koji su se iz spalionice širili, oni su prozvani kao glavni osumljičeni za rušenje ovog objekta. Klisani su se čak žalili i gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću koji im je je, kako žitelji ovog naselja tvrde, odgovorio sa ne smrdi spalionica, već njima smrde noge! Zahtev žitelja Klise da spalionica prestane sa radom podržalo je i društvo za zaštitu životinja “Arka”, čija je predsednica Branka Paško poznata po žestokim beskompromisnim akcijama, tako da su mnogi sumnjali da je i “Arka” umešana u ovo. Kao što smo naveli, počinilac je do dan danas zvanično ostao nepoznat, a redakcija “Zone Sumraka” je došla do saznanja da su spalionicu i kafileriju na novosadskoj deponiji porušili vanzemaljci, bombardujući je iz letećeg tanjira!

Naime, našoj Redakciji se javio J. S. sa Klise, koji nas je zamolio da zbog komšija ne navodimo njegovo puno ime i prezime. On tvrdi, i svoje tvrdnje potkrepljuje čvrstim dokazima, da su spalionicu i kafileriju na novosadskoj deponioji porušili vanzemaljci. Otišli smo u posetu J. S. i od njega čuli sledeču priču: “Novine i radio oko su oko ovog slučaja svašta pisali i pričali. Sumnjičili su nas, Klisane, sumljičili su Branku Paško i ‘Arku’ i naravno nikada nisu pronašli krivca. Tvrdim vam da krivca nikada nećete ni pronaći jer je spalionicu i kafileriju porušio leteći tanjir bombardujući ih iz vazduha” – kaže J. S. i nastavlja: – “Klisa je jedan jako čudan deo Novog Sada. Nivo podzemnih voda u ovom naselju je visok i poprilično utiče na zdravlje i ponašanje ljudi. Javna je tajna da neke moje komšije održavaju kontakt sa vanzemaljcima, odnosno, posetiocima iz svemira koji ovamo redovno dolaze. Nedavno je čitav Novi Sad imao priliku da vidi njihove leteće tanjire kako paraju nebo. Viđeni su na Avijatičarskom naselju, Detelinari, Novom naselju, Centru… To su isti oni vanzemaljci koji su bombardovali spalionicu i kafileriju par nedelja ranije. Evo kako se sve dogodilo”, započinje uzbudljivu priču J.S. “Te noći nisam mogao da zaspim. Amaterski se bavim fotografisanjem, i pošto nisam mogao da spavam, otišao sam u mračnu komoru i tamo razvijao fotografije koje sam ranije napravio. San mi nikako nije dolazio na oči i negde pred zoru odlučio sam da se malo prošetam i napravim fotografije izlaska sunca. Noć je bila vedra i obećavala je prelepo svitanje koje sam hteo da ovekovečim. Zaputio sam se prema gradskoj deponiji, u čijoj se blizini nalazi jedno lepo uzvišenje sa koga sam planirao da načinim fotografije. Pristigao sam tamo oko 6 ujutro. Dok sam pripremao opremu, začuo sam neobilan zvuk koji je bio nalik zujanju. To zujanje je bilo tiho i konstantno. Okrenuo sam se i pogledao u pravcu deponije. Prizor koji sam ugledao šokirao me je. Iznad deponije lebdela su tri leteća tanjira, povremeno blago menjajući visinu na kojoj se nalaze. Ubrzo su dva neverovatnom brzinom odletela u visinu od oko 50 metara i počeo da podrhtava, a zujanje se pojačalo. Interesantno da radnik koji je sedeo u portirnici i, koliko sam iz daljine mogao da vidim, čitao novine, uopšte ništa nije primećivao. Nije mi jasno kako je moguće da nije čuo zujanje koje se na udaljenosti od 250 metara, gde sam se ja nalazio, veoma glasno čulo. A leteći tanjir se pripremao da ispusti bombu. Dok sam sve to posmatrao, montirao sam na svoj fotoaparat najjači objektiv koji sam imao i načinio par snimaka letećeg tanjira”, kaže J. S. pružajući nam fotografije na kojima se jasno vidi leteći tanjir kako lebdi iznad deponije.

Vanzemaljci cuvaju zdravlje stanovnika novosadskog naselja Klisa2“Kada se umirio i prestao da zuji, počelo je da se dešava nešto neobično”, nastavlja svoje svedočenje J. S. “Na donjem delu pojavio se otvor kružnog oblika. Leteći tanjir se malo spustio ka zemlji, a onda se na otvoru pojavilo nešto. To nešto je imalo oblik diska, a bilo je prečnika otprilike kao četvrtina prečnika letećeg tanjira. U prvom momentu sam pomislio da je to mali izviđački brod sa kojim će posada da se spusti na zemlju. No, ubrzo se ispostavilo da sam se prevario. To nije bio izviđački brod, već bomba strahovite razorne moći! Kada se pojavio, disk je neko vreme lebdeo na otvoru, a onda je jednostavno pao na spalionicu. Čim se disk odvojio od letećeg tanjira, ovaj je neverovatnom brzinom poleteo uvis i pre nego što je disk dodirnuo zemlju, nestao kao da ga nikada nije bilo. Kada je bomba pala na spalionicu, u prvom trenutku se nije desilo ništa. Par sekundi kasnije, bez ikakvog zvuka ili šuma, spalionica i kafilerija su se urušile, upravo onako kako smo gledali na televiziji kada miniranjem ruše ogromne stare zgrade ili fabričke dimnjake. Očekivao sam strahovitu eksploziju, ali se apsolutno ništa nije čulo! Prosto neverovatno! Takva eksplozija, tačnije rečeno, implozija, a bez ijednog jedinog zvuka!”, vidno uzbuđen prepričava svoj doživljaj J. S. i nastavlja. “Onaj radnik koji je sedeo u portirnici ništa nije primetio i mirno je nastavio da čita novine. Tada sam bio potpuno siguran da je ili gluv ili glasno sluša radio. Sve vreme sam pravio fotografije i zanesen događajem uopšte nisam primetio kada sam ispucao film. Sigurno sam napravio dvadesetak fotografija ‘u prazno’, s obzirom da mi nijedna fotografija srušene spalionice i kafilerije nije uspela. Kada sam se malo povratio od šoka, otišao sam kući i odmah ušao u svoju laboratoriju da razvijem fotografije. Nažalost, ostao sam bez potrebnih hemikalija. Odlučio sam da o ovome nikome ništa ne pričam sve dok ne napravim slike, kako bih za svoje tvrdnje mogao da imam čvrste i neoborive dokaze. Bojao sam se da neko ne pomisli da sam lud. Molim vas, ko bi mi verovao da su vanzemaljci došli da sruše objekat koji zagađuje vazduh i ugrožava zdravlje žiteljima Klise da nisam imao fotografije kojima bih čitavu priču potkrepio?”, pita se J. S.

Vanzemaljci cuvaju zdravlje stanovnika novosadskog naselja Klisa3“Sada sam razvio slike i želim da čitav svet vidi ko je pravi krivac za rušenje kafilerije i spalionice na gradskoj deponiji”, završava svoju priču J. S.

Do sada smo imali prilike da slušamo najneverovatnije priče i događaje stvarajući “Zonu Sumraka”, portal koji se uvek trudio da bude na licu mesta i da piše o onome što takozvane “ozbiljne novine” nikada ne bi uvrstile u svoj sadržaj. No, ova zaista neverovatna priča probudila je crv sumnje u nama, te smo fotografije J. S.-a odneli na stručnu analizu. Potvrđeno je da su u pitanju autentične fotografije koje nisu retuširane i nad kojima nije vršena nikakva intervencija. Uzevši to u obzir, na kraju možemo samo da zaključimo da žitelji novosadskog naselja Klisa imaju moćne prijatelje sa kojima se nije šaliti. Pogotovu ako je u pitanju zdravlje Klisana.

Ostavite komentar

SHARE
NO COMMENTS

LEAVE A REPLY