SHARE
NEUTEŠNA: Sinišina majka Ranka
NEUTEŠNA MAJKA MOLI SVE LJUDE DA NJENOM SINU POŠTEDE ŽIVOT AKO GA PRIMETE U VUČJEM OBLIKU: Sinišina majka Ranka

Prošlo je više od godinu dana posle neverovatnog događaja koji je u šoku ostavio Vukovarčane. Svi se sećaju mladića koji se na očigled šetača na centralnom gradskom trgu u Vukovaru – pretvorio u vukodlaka. Nakon toga mu se gubi svaki trag, a onda je viđen u vojvođanskom selu Plavna kako krade prasiće. I konačno, Siniša Vujkosavljević vratio se u svoj rodni grad i posetio majku! Trinaestog januara ove godine na vrata doma Vujkosavljevićevih zakucao je Siniša, a njegova majka Ranka nam je poslala pismo u kojem je opisala svoj susret sa sinom. Prenosimo njeno pismo u celini:

“Poštovana redakcijo, želim da vam javim da se moj sin vratio. Na žalost, samo na kratko. Dok ovo čitate, on je već negde u šumama. Bio je trinaesti januar. Ja sam sedela kod kuće i oplakivala sina i muža. Moj muž Slaviša, Bog da mu dušu prosti, preminuo je dva meseca pošto je Siniša nestao. Srce mu nije izdržalo taj bol.

MAJKA SE ONESVESTILA KADA GA JE UGLEDALA NA VRATIMA

I tako, bila sam sama, kad je odjednom neko zakucao na vrata. Uplašila sam se, jer posle onoga što se dogodilo niko nije dolazio u našu kuću. Sedela sam skamenjena od straha neko vreme i nisam smela da se pomerim. Ponovo se začulo kucanje. Skupila sam hrabrosti i otvorila vrata. Preda mnom je stajao moj Siniša. Nisam mogla da verujem svojim očima. Onesvestila sam se i kada sam došla sebi, ugledala sam svog sina kako se nadvio iznad mene.

ISPLAKAO SE SA MAJKOM, PA OTIŠAO DA TRAŽI LEK ZA SVOJE SPASENJE: Siniša Vujkosavljević
ISPLAKAO SE SA MAJKOM, PA OTIŠAO DA TRAŽI LEK ZA SVOJE SPASENJE: Siniša Vujkosavljević

‘Majko moja najmilija’, rekao mi je, ‘došao sam da te vidim, možda poslednji put u životu’. Zaplakala sam od sreće. I dalje nisam mogla da verujem da gledam u svoje čedo koje je pre godinu dana pod užasnim okolnostima nestalo. Pitala sam ga da li je istina da se pretvara u vukodlaka. Odgovorio mi je potvrdno i rekao da je na njega bačena kletva. Sve ovo vreme lutao je tražeći spas i izlečenje od muke koja ga je snašla. Otišao je čak do Rumunije, ali ni tamo leka nije našao. Pitao je za oca, a kada sam mu rekla da je preminuo, oboje smo briznuli u plač. Plakali smo dugo, a onda mi je Siniša rekao da ne može ostati kod kuće i da mora da ide jer ne želi da gledam kako se muči i pati. Ja sam ga satima molila da ostane i govorila da nije važno što se pretvara u vukodlaka, da mi to neće biti strašno, ali on je bio uporan. Rekao mi je da bi mi život bio u opasnosti kada se pretvori u vukodlaka.

NE PUCAJTE U VUKODLAKA – TO JE MOJ SIN SINIŠA

Celu noć smo sedeli, pričali i plakali, a pred zoru je Siniša otišao. Rekao mi je da ide da traži leka za svoje prokletstvo i da će se vratiti čim kletva bude skinuta. Najteže mi je bilo kada mi je rekao da najviše na svetu želi da se oženi i da ima decu. Njemu najviše nedostaje ljubav, ali mu je jasno da niko vukodlaka ne može voleti.

Molim vas, poštovana redakcijo, da objavite majčinsku molbu svim ljudima da, ako kojim slučajem vide vukodlaka, ne pucaju u njega. To je moj sin Siniša koji luta svetom tražeći leka za svoje prokletstvo”, stoji u pismu očajne majke Ranke.

Siniša Vujkosavljević i dalje traga za nečim što bi mu moglo pomoći da sa sebe skine ovo užasno prokletstvo i napokon se vrati normalnom životu, te da ispuni svoju najveću životnu želju – da zasnuje porodicu i živi okružen ljubavlju. Redakcija “Zone sumraka” poziva svoje čitaoce da se jave ukoliko imaju bilo kakvu informaciju koja bi mogla pomoći Siniši Vujkosavljeviću i rešiti ga njegove velike muke, i pridružuje se apelu majke Ranke da ne pucaju ukoliko vide vukodlaka jer je to, najverovatnije, nesrećni Siniša koji luta tražeći spas.

Ostavite komentar

SHARE
1 COMMENT

LEAVE A REPLY