Loading...
Naslovna  >  Senzacionalna otkrića  >  Članovi sekte “Deca sudnjeg dana” planiraju da izvrše kolektivno samoubistvo na Kalemegdanu!

VERUJU DA ĆE IH ANĐELI ODNETI NA NEBO PRE UDARA KOMETE! Marijana Elezović (34), bivša članica sekte “Deca sudnjeg dana”, otkriva strašni plan:

Šokantno!Članovi sekte “Deca sudnjeg dana” planiraju da izvrše kolektivno samoubistvo na Kalemegdanu!

Tog 9. decembra monotoniju zimskog prepodneva u našoj redakciji prekinuo je oštar zvuk telefona. Podigao sam slušalicu očekujući još nekog zainteresovanog za “dan D”, odnosno za ono što će nam se desiti 31. januara kada mrak pokrije “pola Evrope”.

“Da li je to redakcija ‘Zone sumraka’? Molim vas da me saslušate, nešto strašno će se dogoditi u Beogradu 31. decembra…”, govorio je uzbuđeni ženski glas sa druge strane žice. “Mislite 31. januara”, bio sam uveren da se radi o još jednom “proroku” koji je od silnog uzbuđenja pomešao datume. “Ne, ne, vrlo dobro znam šta govorim i molim vas da mi verujete…”

Ostaviću čitaoce uskraćene za dalji tok razgovora. Dovoljno će biti ako se kaže da je pomenuti telefonski razgovor bio toliko intrigantan da je naš novinar potpuno zaboravio na predstojeće pomračenje sunca i već sledećeg dana bio je na putu ka jednom novobeogradskom kvartu tražeći adresu koju mu je ostavila misteriozna sagovornica.

Iako je pristala da govori za naše novine, Marijana Elezović nije želela da potpuno otkrije svoj identitet

Vrata stana na 11. spratu bezličnog solitera otvorila mi je žena kojoj je bilo teško na prvi pogled odrediti godine. lako se radilo o izuzetno lepoj ženi, na njenom licu bili su vidljivi tragovi života koji je očigledno nije mazio. Predstavila se kao Marijana Elezović i pozvala me unutra. A onda je, čim smo seli, krenula tragična i bolna ispovest napaćene žene…

POZNANSTVO NA LETOVANJU

“Sve je počelo pre 15. godina. Bila sam na Hvaru na letovanju, kojim su me roditelji nagradili za uspešno položenu maturu. I, kako to obično biva, tamo sam upoznala jednog zgodnog Nemca, dve godine starijeg od mene, i doživela nezaboravnu romansu. Bilo nam je toliko lepo da smo se dogovorili da se i sledeće godine nađemo na istom mestu. Ta godina mi je bila najduža u životu, iako smo se redovno dopisivali i razgovarali telefonom. Naredno letovanje donelo je još veće zbližavanje i moj Nemac me je zaprosio i pozvao da dođem da živim kod njega u Štutgart, gde je on imao svoj stan. Onako mlada i zaljubljena, pristala sam bez razmišljanja. Naravno, moji roditelji su doživeli pravi šok kada sam im saopštila svoju nameru. Ali, da skratim priču, bila sam nepokolebljiva u svojoj odluci i kroz nešto više od tri meseca već sam bila gospođa Bauman i živela u Štutgartu. Na žalost, sve je bilo drugačije od onoga kako sam ja zamišljala…

Andreas, kako se zvao moj suprug, pokazao se kao tiranin u braku. Samo u toku prve godine braka on je krio svoje pravo lice. Kasnije je na videlo izašla njegova mračna priroda i ja sam postala žrtva najcrnje bračne torture i šikaniranja. Naravno, to se nije moglo trpeti, pa je posle tri godine mučenja razvod bio neminovan.

Kako nisam smela roditeljima na oči, ostala sam u Nemačkoj i zaposlila se kao pomoćna radnica u jednom restoranu. Bila sam očajna i izgubljena u tom tuđem svetu, pa sam počela da se sve više družim sa čašicom. A onda se u našem restoranu zaposlio novi konobar, Srbin iz Obrenovca. Pošto smo bili jedini ‘jugosi’ na poslu, a i sudbine su nam bile slične (i on je bio razveden ‘ne svojom krivicom’), bilo je najnormalnije da počnemo da se zabavljamo. Mirko je bio sušta suprotnost Andreasu – pažljiv, brižan i staložen. Jedina smetnja u našoj vezi bila je moja sklonost ka piću, što nisam uspevala da sakrijem. Ipak, naša veza je, kako se to kaže, ‘funkcionisala’, iako je Mirko dva-tri puta mesečno odlazio nekud uz objašnjenje da ‘ima posla’. A onda, kada se jednom prilikom vratio sa tog ‘poslovnog odlaska’, pozvao me je na ‘ozbiljan’ razgovor i svečanim tonom mi saopštio da će me ‘izlečiti od alkohola uz pomoć svojih prijatelja’. To je bio drugi prelomni trenutak u mom životu. Mirkovi prijatelji bili su u stvari članovi sekte ‘Deca sudnjeg dana’, i ja sam, na njegov nagovor, 7. oktobra 2010. godine primljena u njihovo članstvo”, gotovo u dahu iznela je svoj životni put Marijana Elezović.

Iskoristio sam priliku i zamolio svoju sagovornicu da kaže nešto više o toj sekti jer moram priznati da sam tada prvi put čuo za njeno postojanje.

“POMOĆ” U LEČENJU ZAVISNOSTI OD ALKOHOLA

“Nije ni čudo”, nastavila je Marijana, “jer je to jedna od najkonspirativnijih i najorganizovanijih sekti u Evropi. Sedište joj je u Nemačkoj, u Minhenu, a članovi se tajno okupljaju u grupama od 10 do 12 ljudi. Nove pripadnike regrutuju po principu da jedan ‘starosedelac’ može dovesti samo jednog novog člana i to suprotnog pola, tako da je u grupama, tzv. ‘ćelijama’, jednak broj muškaraca i žena. Ti parovi se okupljaju u privatnim stanovima i tamo obavljaju svoje obrede. ‘Celije’ su strogo zatvorene grupe, ne mešaju se, a međusobno kontaktiraju samo njihove vođe, obično članovi sa najdužim stažom. Jedina prilika da i obični članovi upoznaju ostalu ‘braću’ je na godišnjem kongresu, koji se svake godine održava u drugom evropskom gradu. Koliko ja znam, sekta deluje u svim zapadnoevropskim zemljama, a od zemalja bivšeg socijalističkog bloka, svoje ‘ćelije’ imaju kod nas, u Mađarskoj i u Hrvatskoj.

‘Deca sudnjeg dana’ su organizovana po strogoj hijerarhiji. Na vrhu je ‘veliki vizionar’ koji koordinira radom ogranaka sekte u pojedinim državama i regionima, na čijem su čelu takozvani ‘prosvetljeni’. Najviše članova sekta ima u Nemačkoj, a po mojoj slobodnoj proceni ukupan broj pripadnika u celoj Evropi ne prelazi više od 4.000.

Članove sekte anđeli će odneti na nebo pre udara komete

Ali, da se vratim na svoju priču. Priznajem da mi je sekta pomogla da se oslobodim zavisnosti od alkohola. Na sastancima, koji su se održavali svakih petnaestak dana, govorili smo o ljubavi i miru božjem i proučavali Novi zavet. Za svaki sastanak jedan od članova bi dobio zadatak da pripremi neko poglavlje iz Svetog pisma, a mi ostali bismo posle njegovog izlaganja polemisali na tu temu. Svidelo mi se to što su svi bili smireni, što nije bilo nikakvih nemoralnih zahteva od strane vođa i što je, posle sastanaka, svako nastavljao da vodi svoj privatni život po svom nahođenju. Ipak, pomalo me je plašilo to što smo najviše vremena posvećivall proučavanju ‘Otkrovenja Jovanovog’, delu Biblije koji govori o smaku sveta i Hristovom drugom dolasku na zemlju. Mada, tako nešto je trebalo da mi bude jasno odmah, čim sam saznala da se sekta zove ‘Deca sudnjeg dana’.”

PRESELJENJE U BEOGRAD “PO DIREKTIVI”

Za trenutak sam prekinuo Marijanina izlaganje u želji da što pre saznam kako su ona i Mirko došli u Srbiju i šta će se to tačno dogoditi fatalnog 31. decembra.

“Pre tri godine osnovana je prva ‘ćelija’ u Beogradu pa je naš ‘prosvetljeni’ zahtevao da i mi dođemo ovde da bismo popunili članstvo. Preko svojih veza, vođe su nam obezbedile zaposlenje u dve privatne firme, a imali smo dovoljno ušteđevine da kupimo ovaj stan. U međuvremenu je osnovano još nekoliko ćelija u Beogradu i jedna u Subotici. I sve je u osnovi bilo po starom, ako izuzmemo to da se na sastancima sve češće govorilo o sudnjem danu. A onda se, na prošlogodišnjem kongresu u Beču, ‘veliki vizionar’ obratio svojoj ‘deci’ rečima da se približio ‘čas istine’ i da će 5. maja 2020. godine ‘zvezda Pelin’ koja se spominje u ‘Otkrovenju’ zbrisati našu planetu. ‘Zvezda Pelin’ je u stvari jedna korneta, koja je već uočena od strane astronoma i koja se kreće prema Zemlji. ‘Veliki vizionar’ je objasnio da se moramo pripremiti za njen dolazak tako što će se članovi jedne ‘ćelije’ žrtvovati i izvršiti kolektivno samoubistvo. Posle toga, po njegovim rečima, njih će anđeli na krilima odneti u raj, odakle će se ‘izabrani’ javiti svojoj braći noseći im poruke spasenja. Za datum žrtvovanja izabran je 31. decembar, tačno na dan dočeka Nove godine i stvaranja ‘velikog krsta’. Odlučeno je da se žrebom odredi koja će ćelija biti ‘izabrana’. I – kocka je odlučila da to bude beogradska grupa kojoj i ja pripadam! Tek tada sam shvatila u šta sam se upustila. Bez obzira na sve, nisam želela da umrem!

Mirko, kao voda naše ćelije, početkom novembra je otišao kod ‘velikog vizionara’ da dobije detaljna uputstva za izvršenje ovog ritualnog samoubistva. Kada se vratio, na sastanku održanom 16. novembra saopštio nam je da ćemo se nas dvanaest pred ponoć 31. decembra okupiti na nekom skrovitom mestu Kalemegdanske tvrđave i sa sobom poneti po bočicu otrova. Da to ipak ne bi bilo ‘čisto samoubistvo’, svaki član će svom paru dati svoj otrov da ga popije. Nakon toga, uhvatićemo se za ruke i uz molitvu sačekati dolazak anđela…

ODLUKA JE DONETA!

Nisam mogla sa tim da se pomirim. Mislila sam da će strahote bombardovanja pokolebati Mirka i ostale članove u toj sumanutoj odluci. Ali, kako se to nije dogodilo, ja sam krajem novembra rekla Mirku da napuštam sektu. On se prvi put tada posvađao sa mnom i već sutradan se, u znak protesta, odselio na meni nepoznatu adresu. Ipak, on još uvek veruje da ću se ja predomisliti. Zbog toga me svakog dana zove telefonom i uverava da treba da pođem sa njim u smrt. Ostalim članovima ćelije moje izostanke pravda bolešću, ali ih je ubedio da ću sigurno biti sa njima na Kalemegdanu 31. decembra.

Kada sam mu rekla da ću ispričati novinarima za ovu suludu nameru, samo se nasmejao i prokomentarisao da mi niko neće poverovati, pa samim tim neće biti nijedne novine koja će to objaviti. Jedino mi je zapretio da nikako ne otkrivam identitet članova, što je i jedno od osnovnih pravila u radu ‘Dece sudnjeg dana’. Toliko sam mogla da mu obećam, tako da je Mirko izmišljeno ime”, objasnila je Marijana i nastavila: “Vi ste mi jedina nada i molim vas da objavite ovu moju ispovest. Možda će moji bivši sapatnici odustati od samoubistva kada saznaju da je njihov tajni plan otkriven. Svesna sam da ću imati problema sa ‘decom’ i da ću izgubiti Mirkovu ljubav. Ipak, više volim da ga izgubim na taj način nego da to bude zauvek”, završila je Marijana, uputivši mi pogled pun molbe i nade.

“Zona sumraka” je Marijani izašla u susret i njena priča je pred vama. Iskreno verujemo da će priču pročitati i “Deca sudnjeg dana” i da će ih njeno objavljivanje naterati da još jednom preispitaju svoju odluku…

  • Piše: Zoran Petronijević

Komentarišite

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena uz komentar.

Dramatična ispovest žene koja je prekasno shvatila da ubija svojom ljubavlju:

Svojom ljubavlju sam ubila dvanaest muškaraca i dve žene!

Valentina Nikolić je fakultetski obrazovana, dobrodržeća šezdesetogodišnja žena koja pleni šarmom i inteligencijom, smirenim načinom govora i gospodskim držanjem. Trenutno živi u Beogradu, a pre nego što se nastanila u glavnom gradu, živela je u Negotinu, Leskovcu, Subotici, Novom Sadu,…

ČUDO U CRKVI SVETOG ARHANGELA GAVRILA U GORNJIM JARUŠICAMA!

Lik svetog Arhangela Gavrila se pojavio na crkvenom zvoniku!

Od Đurđevdana, prošle godine, meštani četiri šumadijska sela: Gornjih i Donjih Jarušica, Velikog Krčmara i Boraca, uz razna tumačenja prepričavaju događaj u njihovoj crkvi. Vest o nasvakidašnjoj pojavi kao povetarac se širila i u ostale krajeve Šumadije. Tog dana, na…

Hasim Jahović iz Novog Pazara već tri i po decenije nije spavao!

Svetski medicinski fenomen – 35 godina na nogama i bez sna!!!

Neobična sudbina šezdesetogodišnjeg Hasima Jahovića iz Belih Voda, sela kod Novog Pazara, koji 35 godina uopšte ne spava, nikog ne ostavlja ravnodušnim. Više od 12.000 noći ovaj nesrećni čovek probdeo je na nogama, a to ovako objašnjava: Užasno se osećam…

Inline
Inline