Loading...
Naslovna  >  Priča iz Zone sumraka  >  Čuruške veštice napadaju samo leti i to žrtve koje spavaju ili voze automobil!

Meštani Čuruga žive u strahu od neobjašnjivih pojava koje se, gotovo po pravilu, dešavaju leti. Reporter “Zone sumraka” posetio je ovo vojvođansko mesto i razgovarao sa nekim od žitelja koji veruju da su bili žrtve – veštica!

Čuruške veštice napadaju samo leti i to žrtve koje spavaju ili voze automobil!

Tragajući dalje za vodenom nemani na obalama Dunava, dobili smo informaciju, da su na području Opštine Žabalj u poslednje vreme učestale pojave – veštica!? Odmah smo napustili Novi Sad i krenuli prema ovoj varošici. Stigavši na odredište, neki od meštana uputili su nas kod Nedeljka Kovačevića, starijeg Roma, koji je poznat kao “beli mag” na široj teritoriji Srbije. Nadali smo se da će nam on nešto više reći o pojavi “nevernih žena”, kako ih još zovu: međutim, nije želeo bilo kakav kontakt sa novinarima.

Nastavili smo našu potragu za ljudima koji su imali bliski susret sa ovom pojavom. Posle dužeg lutanja po ulicama Žablja naišli smo na Draganu Vukelić koja se našla jednom prilikom u toj zastrašujućoj situaciji. Lepo nas je primila u kuću i bez ikakvog ustezanja počela svoju priču: “Kada mi je ćerkica imala šest meseci, nisu prolazile noći a da ne vrišti dok spava. To bi se uvek dešavalo od 23 časa pa do ponoći, a grudi su joj ujutro bile krvave kao kod devojčica u pubertetu. Nisam znala šta da radim, pa sam se obratila lekaru. Rekao mi je da je to normalno kod beba do šest meseci, ali nije znao šta se dešava sa mojim detetom. Slučajno sam to ispričala poznanici koja ie bila unuka Nedeljka Kovačevića. Uputila me je kod svog dede rekavši da on ume da skida sve vrste čini. Otišla sam kod njega i ispričala mu svoju nesreću, a on mi je rekao da probam da joj stavim njen izmet na grudi. Pokušala sam sa tim mada mi je sve to izgledalo glupo, ali noći su opet prolazile sa dečijim, vrištanjem i prevrtanjem u krevetiću. Onda mi je kazao da dovedem dete kod njega u kuću, što sam i učinila. Otvorio je neki stari kofer prepun nekih stvarčica koje su veoma čudno izgledale. Nešto je bajao i pričao nešto što nisam mogla da razumem. Kada je ritual bio završen, sada je on njene grudi namazao izmetom, rekao mi je da je dovedem i sutra i prekosutra i da će beba ozdraviti. Radila sam sve po njegovom uputstvu. Prva i druga noć prošle su kao i sve ostale. Treću sam rešila da ostanem budna kraj svoje ćerke, jer je Nedeljko tako savetevao, govoreći da će nešto proći kroz dete. Sela sam u fotelju, zatvorila prozore, upalila svetlo i čekala, dok su muž i sin spokojno spavali. Mala je oko 23 časa počela da se prevrće u krevetiću, ali nije plakala. Izgledalo je kao da se otima. Odjednom su zavese na vratima i prozoru počele da se drmaju, ali se ništa nije otvorilo. Probudila sam muža da vidi ovu scenu i najednom je nešto kao neki vetar prostrujalo sobom, da bi se zatim sve umirilo. Ćerka se probudila bez plača. Sutra ujutro bila sam previše radoznala te sam pitala dedu Kovačevića šta je to bilo. Odgovorio mi je da su nju veštice sisale. Nakon toga u našoj kući se mirno spava i dete mi je živo i zdravo”.

“STAJALA JE PORED KREVETA, BILA JE PROZIRNA!”

Da žrtve ovih natprirodnih pojava nisu samo deca, kao dokaz saslušali smo i priču Milorada Vukadinovića, čoveka srednjih godina iz susednog Čuruga: “Bilo je leto, posle ponoći. Žena mi je spavala, dok sam ja gledao televiziju. Prozor je bio otvoren, a roletna malo podignuta kako bi ulazio svež vazduh. Čim sam isključio TV, odmah sam i ja zaspao. Međutim, preko noći sam se probudio sa osećajem da me neko posmatra. Pogledao sam prema vratima i video neku senku kako stoji pogledom uprtim u mene. Mogao sam da stvorim siluetu žene u beloj odeći, ali se nije razaznavao baš svaki delić tela. Pokušao sam da probudim suprugu da je i ona vidi, ali nisam mogao da se pomerim, a ona je i dalje gledala u mene. Bio sam potpuno ukočen, jedino sam oči mogao da pomerim. Evo, opet sam se naježio. Zažmurio sam, misleći da to nije istina. Kada sam ponovo otvorio oči, ona je već stajala pored kreveta, ali je opet bila prozirna i nisam mogao da vidim njen lik. Odjednom se našla na meni. Počeo sam da odskačem od kreveta, kao da me jaše. Govorila je: ‘Đe, hajde brže, jače’. Pokušavao sam da je gurnem, ali bez uspeha. Sela mi je preko stomaka i stegla me nogama, baš u položaju nekog jahača. Zatim je skakala na meni gore-dole. U strahu, izgovorio sam u sebi: ‘O, Bože, šta je ovo, pomozi mi!’ Čim sam to pomislio, ta senka je uzletela sa mene i preko sobe izletela kroz prozor. Dok je izlazila, zavesa se podigla, a napolju nije bilo ni malo vetra. Kada je otišla, moje telo je opet oživelo. Supruga mi je spavala tako čvrsto, što je bilo neverovatno. Nakon toga se i ona probudila pitajući šta je to bilo. Odgovorio sam joj da nije ništa i da nastavi da spava. Digao sam se iz kreveta, uzeo kalendarčiće koje sam doneo iz manastira, pomolio se Bogu i zaspao. Ujutro kada sam ustao, osetio sam da me bole prsa. Kada sam ih pogledao, video sam iznad bradavice krvave otiske nečijih zuba. Međutim, dok se ta scena odigravala, nisam ništa osetio. Taj ožiljak nestao je posle dva meseca, a ja sam ga fotografisao za uspomenu na ‘horor-film’ koji sam doživeo. Nisam želeo nikome da se obratim za pomoć, misleći da mi niko ne bi verovao”, završava priču Milorad.

POSLEDICA MISTERIOZNOG NOĆNOG PREPADA: Krvavi otisci zuba na telu Milorada Vukadinovića iz Čuruga

ČOVEK U MANTILU, SA CRNIM ŠEŠIROM NA GLAVI!

Čuružani su bili veoma raspoloženi za priču, te smo otišli do Miloradove rođake Slavice Vukotić. Od nje smo saznah “da postoje i vešci”, jer se ona našla u sličnoj situaciji kada je bila dete.

“Brat i ja smo spavali u jednoj sobi, a sestra u drugoj sa roditeljima. Tokom noći slučajno sam se probudila, jer sam osetlla da me neko izvlači iz kreveta vukavši me za noge. Prvo sam pomislila da je to san, ali kada sam malo bolje pogledala, videla sam čoveka u mantilu, sa crnim šeširom na glavi. Počela sam da vrištim i da se otimam, na šta se i moj brat trgao iz sna. Pokušao je da me izbavi iz ruku duha, te ga je ovaj udario šakom po licu. U tom momentu ušla je naša mama, uznemirena zbog plača i galame koji su narušavali noćnu tišinu naše kuće. Veštac nas je tada odmah ostavio na miru, ali je i dalje stajao u sobi pored našeg kreveta. Međutim, ona nije mogla da ga vidi, te nas je tešila govoreći da nema nikoga. Čak je i prolazila kroz njega, što je bilo zastrašujuće. Pošto naš strah nije prestajao, premestili smo se u drugu prostoriju, ali on nas je i dalje pratio. Tek kad smo otišli u sobu kod roditelja, u kojoj su se nalazile ikona i biblija, čovek-duh je nestao. Ujutro, kada smo se probudili posle teške noći, na obrazu moga brata bila je masnica sa tačno preslikanim prstima, koja je nestala nakon nekoliko dana”, priča uzbuđeno Slavica Vukotić.

Prema priči ovih ljudi saznali smo da se ove veštice, neverne žene, vešci, ili kako ih sve ne zovu, pojavljuju samo leti. Njihove žrtve jesu oni koji su se ogrešili mokrenjem ispod tuđe strehe ili na raskrsnici puteva. Zbog toga oni budu napadnuti prilikom vožnje automobilom ili dok spavaju.

  • Piše: Srđan Riđički

1 komentar

  1. Nedeljko says:

    na čemu ste?

Komentarišite

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena uz komentar.

BOLJEVAC: NEOBIČNA TRANSFORMACIJA ALPSKOG JARCA!

Jarac postao koza, a uz to daje i mleko – glavna senzacija ne samo Boljevca već čitave Timočke krajine

Pretesno je dvorište Krste Vojnića (52) iz Boljevca da primi sve znatiželjnike koji žele da vide dvadesetomesečnog jarca po imenu Srle koga je priroda obdarila da daje mleko i to bez obzira na očiglednu muškost koju poseduje. Da li je…

BIVŠI AGENT AMERIČKE VLADE IZNEO ŠOKANTNO PRIZNANJE:

Po nalogu CIA-e, ubio sam tri vanzemaljca i sada, na izmaku života – proganja me savest!

Sudeći po sve učestalijim posetama bića iz svemira, različitim iskustvima koja Zemljani doživljavaju prilikom ovih susreta, svet je konačno spreman da prihvati istinu da nismo jedini žitelji vasione. To što se u poslednjih nekoliko godina otvoreno, slobodno iznose događaji o…

Meštani Čuruga žive u strahu od neobjašnjivih pojava koje se, gotovo po pravilu, dešavaju leti. Reporter “Zone sumraka” posetio je ovo vojvođansko mesto i razgovarao sa nekim od žitelja koji veruju da su bili žrtve – veštica!

Čuruške veštice napadaju samo leti i to žrtve koje spavaju ili voze automobil!

Tragajući dalje za vodenom nemani na obalama Dunava, dobili smo informaciju, da su na području Opštine Žabalj u poslednje vreme učestale pojave – veštica!? Odmah smo napustili Novi Sad i krenuli prema ovoj varošici. Stigavši na odredište, neki od meštana…

Inline
Inline