Loading...
Naslovna  >  Duhovnost i čuda  >  Duh Svetog Nikole joj poslao Isusa u tiganju, dok je pekla jaja deci za doručak!

Na dan Svetog Nikole, 19. decembra, domaćicu iz Vranja snašlo je neobično iskustvo!

Duh Svetog Nikole joj poslao Isusa u tiganju, dok je pekla jaja deci za doručak!

Na ovozemaljskom svetu, mnogo je slučajeva gde su se razni sveci velikomučenici i stari srpski prosvetitelji ukazivali ljudima na najčudnijim i najrazličitijim mestima. Znate i sami za slučaj kada je ikona Majke Božije, za vreme rata u Hrvatskoj i Bosni, proplakala na teritoriji Srbije u Srpskoj pravolslavnoj crkvi. Zatim su se ređali slučajevi da se lik mnogih svetaca pojavljuje na stablu drveta, u oblacima neba, a događalo se čak i da se lik predsednika Tita pojavio na koricama hleba. A poslednji u nizu slučajeva ostavio je u čudu porodicu Kostić iz Vranja, na dan Svetog Nikole.

Mnoge srpske porodice su 19. decembra slavile slavu Svetog Nikole. Jedna od njih je i porodica Kostić iz Vranja, koja će dan svoje krsne slave od prošle godine pamtiti do kraja života.

OZAREN DOMAĆIN: Momir je srećan što je duh Svetog Nikole poslao Isusa u njegovu kuću

Naime, tog jutra, porodica se okupila za svečani sto i glava kuće, Momir Kostić, zapalio je sveću. Čestitali su jedni drugima slavu, a potom su deca, uz očev blagoslov, sela za sto pred bogatu trpezu koju je majka Jasmina pripremila za ovaj dan. Ona ih je ponudila raskošnom gozbom, ali, deca ko deca, moraju da izvoljevaju.

Malom Lazaru i njenovoj mlađoj sestri Jani su se za doručak jela pečena jaja. Otac se malo naljutio, ali zbog ovog svetog dana za njih nije želeo svađu u kući.

BAŠ OVAKO JE BILO I TOG DANA: Jasmina Kostić

Jasmina je otišla u kuhinju, uzela je tiganj koji je dobila na poklon od svekrve kada se udavala za Momira i razbila dva jajeta. Još uvek pospana, zaboravila je da sipa ulje u tiganj, pa je požurila u špajz da ga uzme, kako jaja ne bi zagorela baš na taj sveti dan.

Jaja su se ispekla, Jasmina je poslužila decu i vratila se u kuhinju da opere tiganj kako ne bi imala brdo prljavih posuđa u kuhinji, jer su očekivali mnoge goste. Međutim, kada je prišla tiganju i zamahnula rukom da ga uzme i opere – zastala je u čudu. Zabezeknuto je posmatrala neverovatan prizor! U tiganju se nalazio lik Isusa Hrista. Uzela je tiganj i stavila ga Momiru pod nos, jer nije mogla da veruje prvo svojim očima, a onda u to šta su jaja učinila.

Momir je sav ozaren i srećan pokušavao da ubedi svoju ženu da je za to zaslužan duh Svetog Nikole kojeg njihova familija vekovima slavi i poštuje, te je duh, na ovaj način, želeo u njihovu decu pošalje mir, ljubav, sreću i blagostanje. Srećna porodica je baš tako i proslavila ovaj poseban dan.

1 komentar

  1. Goran says:

    ma da sve same laži…baš je tebe posetio

Komentarišite

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena uz komentar.

Rođenje deteta “anđela” uoči vaskrsa u bolnici u Bratuncu izazvalo veliko interesovanje u Republici Srpskoj, ali i širom Srbije i okolnih zemalja!

Da li je dete sa krilima anđeo ili antihrist?!

U poslednje vreme svi samo o tome govore. Isprva tiho, ne verujući, u stilu “Jeste li čuli?”, “Da li je moguće?”, a onda sve glasnije, masovnije, sigurnije da su takva čuda moguća. A, to što se nedavno dogodilo u Bratuncu,…

SPIRITISTIČKE SEANSE U KRAGUJEVCU KOD TETKA RADE:

Duhovi pokojnika pale i gase svetla, kucaju na vrata, dižu stolove, a jednoj se ženi pokojna tetka ukazala u rerni!

Reporter “Zone sumraka” u predgrađu Kragujevca prisustvovao je spiritističkoj seansi kod tetka Rade, poznate širom Šumadije po uspešnom prizivanju duhova pokojnika. Predgrađe Kragujevca. Ulazimo u seosko dvorište, jer tu živi, kako su nam rekli, žena koja razgovara sa duhovima, ili,…

ČUDOVIŠNO STVORENJE ROĐENO U DOMU ĐORĐA KOSTIĆA KAO JEDINO MAČE (ŠTO JE VELIKA RETKOST) PERSIJSKE MAČKE MIMI – ISPUŠTA KRIKE NALIK ĐAVOLJEM SMEHU IZ HOROR FILMOVA

Đavolja mačka ugledala svet u Zrenjaninu – ispušta stravične krike i ponaša se kao Sotonin sluga!!!

Kako se bliži 2020. godina i, po mnogim tumačima Biblije, ponovni Isusov dolazak i smak sveta, bizarni i čudni događaji nižu se jedan za drugim. Tako je nedavno u Zrenjaninu, u domu poznatog uzgajivača persijskih mačaka Đorđa Kostića, pod čudnim…

  • Vaša reklama ovde?

    Marketing
Inline
Inline