Loading...
Naslovna  >  Duhovnost i čuda  >  Duhovi su nam rekli da se Juda posle nekoliko života inkarnirao u Jovanku Orleanku!

BRAZILSKI SPIRITISTA U POSETI NOVOM SADU:

Duhovi su nam rekli da se Juda posle nekoliko života inkarnirao u Jovanku Orleanku!

U JEDNOM OD PRETHODNIH ŽIVOTA – BILA JUDA: Jovanka Orleanka

Daniel Marselo Godina de Figeriedo, spiritista iz Brazila koji se u razmeni studenata trenutno nalazi u Novom Sadu za “Zonu sumraka” izneo je zanimljive detalje o svom dosadašnjem radu i susretima sa duhovima.

Da li ste se nekad zapitali zbog čega se budite umorni, čak i posle višečasovnog spavanja. Deniel Marselo Godina de Figeriedo, spiritista iz Brazila, tvrdi da se u vreme spavanja, odmara samo naše telo, a da naš duh u to vreme ponekad boravi u drugim dimenzijama i galaksijama. Upravo zbog te pojačane aktivnosti, kada se duh vrati u telo osećamo umor.

Deniel trenutno boravi u Novom Sadu. Ovaj dvadesettrogodišnji student se već tri godine bavi proučavanjem spiritističke literature, nadajući se da će jednog dana postati medijum. Verovanje u duhove i u komunikaciju sa njima oduvek je bilo rasprostranjeno među ljudima. Osnivačem modernog spiritizma smatra se Francuz, Alan Kardek. U svoje vreme on je bio priznati medijum, a njegova “Knjiga o duhovima” koju je napisao 1853. godine, nesumnjivo je najpoznatije delo te vrste. Kad neko odluči da se priključi sledbenicima ovog verovanja, najpre treba da pročita pet osnovnih knjiga. O njihovom sadržaju za “Zonu sumraka” Deniel priča:

KAKO SE POSTAJE MEDIJUM

“Prva knjiga zove se ‘Knjiga medijuma’. U njoj se nalaze uputstva za kontrolisanje svoje energije. Po knjizi, svako ko to nauči – postaje medijum. Ali, to nije lako. U drugoj knjizi nalazi se tekst ‘Biblije’ u originalu, a ispod njega isti tekst, ali protumačen od duhova. ‘Biblija’ je na nekim mestima dvosmislena, pa su duhovi dali pravo značenje tih reči. Treća knjiga sadrži preko hiljadu pitanja i odgovora, koja su slali duhovi. Dotaknute su teme iz svih oblasti života, rada i delanja ljudi. Četvrta i peta knjiga, objašnjavaju važnost ravnoteže između moralnog i naučnog. Pored ovih postoji i veliki broj drugih knjiga o spiritizmu”.

ISKUSTVA SA DUHOVIMA: Daniel de Figeriedo

Po učenjima iz ovih knjiga, naša planeta se nalazi na višem stepenu drugog nivoa svesti. Postoje četiri ovakva nivoa: prvi je najniži, a četvrti najviši: “U univerzumu ima mnogo stvari koje nismo u stanju da razumemo ovog trenutka. Da bi se na Zemlji ubrzao proces razumevanja sveta koji nas okružuje sa drugih planeta, koje se nalaze na višim nivoima svesti, dolazili su misionari. Oni su provodili neko vreme na Zemlji i pomagali ljudima. To su bili Dalaj Lama, Buda i drugi. Najveću misiju imao je Isus. Duhovi su nam rekli da je Napoleon bio na važnoj misiji, ali da je nije uspešno izveo. Bio je dobar vođa, ali na našoj planeti nije lako izvesti misiju.

Ponekad su okolnosti poražavajuće. U budućnosti Zemlja će preći sa drugog na treći nivo. Tada će nam mnoge stvari biti jasnije”, rekao je mladić iz Brazila.

U njegovoj domovini, spiritizam je veoma rašireno i prihvaćeno verovanje. Spiritisti nemaju crkvu, ali postoje centri u kojima se okupljaju. Ljudi koji tamo rade su volonteri. Svi oni su dugo proučavali spiritizam, a najveći deo njih je sada sposoban da komunicira sa duhovima. O spiritizmu se može učiti i u ovim centrima, ali najveći broj Brazilaca uči kod kuće. Sledbenici ovog verovanja smatraju da ne postoje raj i pakao, već da se čovekov duh reinkarnira. “Nemoguće je da imamo samo jedan život, jer se u jednom životu ne može puno toga naučiti”, smatra Deniel – “U jednom životu razvijaš emocije, u sledećem skromnost, pa intelekt… Kada nešto radite prvi put i dobro vam krene, to nije početnička sreća, već korišćenje znanja iz prethodnog života. Duh nema pol, pa u jednom životu možeš biti muškarac, a u drugom žena. Sve loše stvari koje radiš u ovom, utiču na tvoj sledeći život. Svi evoluiraju na bolje, ali neki brže od ostalih. Svakom čoveku se ukaže šansa za prelazak na viši nivo svesti, ali ako je odmah ne iskoristi, do sledeće prilike proći će nekoliko života. Duhovi su nam rekli da je tako Juda, koji je izdao Isusa, bio zao duh. Posle nekoliko života on je evoluirao da bi se na kraju pojavio kao Jovanka Orleanka.”

Juda Iskariotski ljubi Isusa Hrista

“OSETIO SAM DA NEŠTO HLADNO PROLAZI PORED MENE!”

Mlađi Denielov brat Čago, do sada je tri puta video duhove. Kada je Čago poslednji put video duha, njih dvojica su bili zajedno. O tome Deniel priča: “Sedeli smo u dnevnoj sobi i pratili televizijski program. Iznenada je zahladnelo. Ja sa ustao i otišao do ulaznih vrata u nameri da ih zatvorim, ali su ona već bila zatvorena. Kada sam se vratio, Čago je i dalje sedeo, ali sada netremice gledajući u ugao sobe. Malo kasnije je pogledao u mene i, povikao: ‘Jesi li video?! Jesi li video?!’ Rekao sam mu da prestane sa tim i da se više ne glupira. Međutim, u njegovom glasu se prepoznavao strah, a po licu se videlo da je ozbiljan. Ja nisam ništa video, ali sam osetio da je nešto hladno prošlo pored mene. Čago duhove opisuje kao siluete ljudi, iz kojih isijava bledo-plava svetlost. Posle ovog događaja, nas dvojica smo počeli da proučavamo spiritizam. Čago je do sada mogao jedino da vidi duhove, za razliku od našeg dede koji je sa njima mogao i da razgovara”.

Deniel je na kraju dodao da svi duhovi nisu dobri. One druge je lako prepoznati jer pričaju o ružnim stvarima. Međutim dobri duhovi ih ne odbacuju, već ih usmeravaju da izađu na pravi put.

  • Piše: Slobodan Spasovski

Komentarišite

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena uz komentar.

SVETI VASILIJE – PROKLETSTVO ALI I SPAS:

Sveti Vasilije pomogao gluvonemoj devojci da progovori, a ona ga proklela!

Dvadesetogodišnjoj, gluvonemoj, paralizovanoj devojci, Azemini Duraković iz Šišave, Ostroški svetitelj Vasilije pomogao u teškoj nevolji. Zašto je izlečena devojka proklela Ostroškog svetitelja, nakon čega je snalaze još teže muke i nevolje… Teško je verovati u legende, poručuju istoričari, ali ponekad…

SPIRITISTIČKE SEANSE U KRAGUJEVCU KOD TETKA RADE:

Duhovi pokojnika pale i gase svetla, kucaju na vrata, dižu stolove, a jednoj se ženi pokojna tetka ukazala u rerni!

Reporter “Zone sumraka” u predgrađu Kragujevca prisustvovao je spiritističkoj seansi kod tetka Rade, poznate širom Šumadije po uspešnom prizivanju duhova pokojnika. Predgrađe Kragujevca. Ulazimo u seosko dvorište, jer tu živi, kako su nam rekli, žena koja razgovara sa duhovima, ili,…

JEZIVA ISPOVEST MLADOG NOVOSAĐANINA POZNATOG PO NADIMKU KINA KOJI VEĆ GODINAMA ISTRAŽUJE PODZEMNE NIVOE PETROVARADINSKE TVRĐAVE:

Zavedeni legendom iz XV veka novosadski satanisti izvode svoje obrede u podzemlju Petrovaradinske tvrđave!

Život legende traje koliko i ljudska želja da veruje u nju. Prenoseći je s kolena na koleno, dodajući joj nove detalje, čovek, možda i nesvesno, izražava potrebu za sopstvenom besmrtnošću. Za Petrovaradinsku tvrđavu vezane su mnoge tajne i samo pravi…

Inline
Inline