Loading...
Naslovna  >  Senzacionalna otkrića  >  Gorile naoružane otetim oružjem terorišu Afriku!

OČEVICI IZVEŠTAVAJU O UŽASU KAKAV “CRNI KONTINENT” NE PAMTI!

Gorile naoružane otetim oružjem terorišu Afriku!

Organizovane čete pravih, dlakavih gorila naoružane mašinkama krenule su u odlučujuću bitku za povratak svog prirodnog obitavališta – džungle! Afrika se tako nenadano suočava sa još jednim gorućim problemom. Čuvari velikih nacionalnih parkova su nedavno sazvali hitan sastanak da bi se dogovorili o merama sprečavanja do sada neviđenog zla.

Gorile – ratnici drže lokalno stanovništvo u strahu

Pretpostavlja se da je osećaj ugroženosti izazvan ljudskim nemarom i bahatošću nagnao gorile na ovakvo neuobičajeno ponašanje.

Da li je preterano ili ne, no, afričke vlasti se pribojavaju da bi gerilski napadi armije majmuna naoružanih ukradenim puškama mogli dovesti u pitanje i opstanak vlade.

“Životinje su dovoljno pametne i znaju da je ljudska vrsta jedini krivac za razaranje njihovog životnog staništa”, kaže Kitve Mondga, upravnik nacionalnog muzeja u Kongu.

“Verujemo da su se udružili u želji da se bore za svoj životni prostor. Poznato je da znaju da koriste ruke poput ljudi i nimalo ne iznenađuje što su vešti i sa oružjem. Sasvim je moguće da su pažljivo motrili vojne trupe u Kongu i Zairu i sada svesno kopiraju ljudske pokrete. Ne znamo još da li ih neko snabdeva naoružanjem ili ga sami kradu iz policijskih stanica ili vojnih logora, ali smo vrlo zabrinuti. Možda su spremni i za masovna ubistva.”

Mondga je sa svojim kolegama konsultovao policiju i vojne vlasti ali do sada još nijedan ratnik gorila nije uhvaćen. Veruju da su ove životinje vešte u skrivanju i da mogu osetiti ljudsko biće na velikoj razdaljini.

“Sve životinjske osobine su došle do izražaja. Protiv nekih jednostavno nemamo sredstava kojim bi ih potukli ili nadmudrili. Bitna stvar je i jezik kojim komuniciraju. Bojim se da smo naišli na nadmoćnijeg protivnika”, kaže Mondga.

Više niko ne sumnja da se nešto dramatično ali i misteriozno dešava na tlu Afrike. Tenziju pojačava i nedostatak stvarnih dokaza. Jedini očevici organizovanih grupa gorila su pripadnici pojedinih plemena u džungli i žitelji raštrkanih sela. Vlastima je prijavljeno nekoliko ubistava pod nerazjašnjenim okolnostima.

Magacini sa oružjem su “olakšani” za znatnu količinu čak i najubojitijeg oružja. Sve su ovo zvanične vlasti povezale i kao potencijalnog krivca proglasile one koji najviše liče na nas same.

“Napetost raste iz dana u dan i lokalno stanovništvo živi u stalnom strahu da najstrašniji napad nije daleko”, završava Mandga.

Da li je ovo primer životinjskog “skidanja” ljudskog načina ponašanja ili je “vice versa”, prosudite sami. Možda se afrička vlada dosetila da iskoristi brojne predstavnike majmunske vrste da bi neposlušne stanovnike držala pod kontrolom.

Komentarišite

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena uz komentar.

SENZACIONALNO!!! BIOLOG IZ SUBOTICE, A KOJI STUDIRA U BUDIMPEŠTI TVRDI:

Mladunče pitona odbeglog iz palićkog zoo-vrta mutiralo od hemikalija u jezeru i ovih dana isplivalo na površinu!!!

Pre otprilike četvrt veka sve novine u tadašnjoj Jugoslaviji su objavile vest da je iz palićkog zoološkog vrta pobegao piton. Međutim, kako je tadašnja štampa trpela strahovitu komunističku cenzuru, vest je brzo, i pre provere, proglašena glasinom i novinarskom patkom,…

BOLJEVAC: NEOBIČNA TRANSFORMACIJA ALPSKOG JARCA!

Jarac postao koza, a uz to daje i mleko – glavna senzacija ne samo Boljevca već čitave Timočke krajine

Pretesno je dvorište Krste Vojnića (52) iz Boljevca da primi sve znatiželjnike koji žele da vide dvadesetomesečnog jarca po imenu Srle koga je priroda obdarila da daje mleko i to bez obzira na očiglednu muškost koju poseduje. Da li je…

Bivši bludni američki predsednik ipak nije prošao nekažnjeno!

Hilari “našminkala” Bila bežičnim telefonom – isprebijala ga zbog ljubavne afere sa Monikom Levinski!

Američka javnost možda je oprostila svom predsedniku “ljubavne nestašluke”, ali supruga Hilari svakako nije. Neverni Klinton dobio je propisne batine. Pobesnela Hilari tresnula ga je bežičnim telefonom pravo u lice i napravila mu ogromnu “šljivu” na oku. Klinton kasnije nikoga…

  • Vaša reklama ovde?

    Marketing
Inline
Inline