Loading...
Naslovna  >  Astrologija i proročanstva  >  Od šoljice do krsta i vampira!!!

KOLIKO SU SUJEVERNE I U ŠTA VERUJU ESTRADNE ZVEZDE

Od šoljice do krsta i vampira!!!

Bio bogat ili siromašan sudbina će uvek pronaći mestašce gde je svaki čovek škakljiv. U svetu znanih, javnih i slavnih, vrlo je aktuelna mistika graničnih područja nauke. Estradni asovi, naivni, labilni, stabilni samo kada su puni love, posesivni, gotovo da i ne kriju da veruju u sve i svašta. Neki kažu po onoj narodnoj da muka duše ne vodi, no suđen dan, dok drugi znaju da nije kome je rečeno nego kome je suđeno. Šopenhauer reče da sudbina meša karte dok mi igramo, a eskimska narodna poslovica – ako mi je sudbina takva, pašću i razbiću se.

KRST KAO ZAŠTITNIK

Gradimir Stanić, sekretar Sinoda Srpske pravoslavne crkve napominje da je pogođen nesavesnom i bahatom upotrebom krsta kao osnovnog hrišćanskog simbola. Naš narod zna da kaže “časni krst te ubio”, jer da krst nema toliku moć, ne bi izazivao tolike sile zla protiv sebe, i za to se sa tim stvarima ne treba igrati, objašnjava Stanić. Međutim, krst na golim grudima je postala moda na estradnim podijumima, a sve više i na filmu, modnim pistama, među sportistima…

VIKTORIJA: “Sujeverna sam!”

Kod nekih estradnih izvođača krst je samo pomodarstvo, a ne verovanje. Radoslav Rodić Roki pobedio je na “MESAM-u” 1988. godine i tada je sve prisutne šokirao kada se na bini Centra “Sava” pojavio u mantiji pravoslavnog steštenika i sa krstom, pa zato spot njegove pobedničke pesme nije emitovan na malim ekranima dežurnih komunista. A Roki je rekao da mu krst predstavlja dragu amajliju i da misli da ga on štiti od zla. Čak, nekoliko puta kada je bio bez njega mislio je da će mu se nešto ružno desiti. I to je dovoljan razlog da krst nosi na grudima ili na narukvici. Rokerka Snežana Mišković poznatija kao Viktorija, otvoreno priča:

“Zaista verujem, a i sujeverna sam, pride. Verujem u crnu i belu magiju. Davno sam snimila pesmu ‘Isus’. Jedne večeri, baš na Božić, javila mi se Milja Regulus i rekla da ima za mene pravi tekst. I bio je očaravajući. Čudno je to: nosila sam krst, ali ne kao nakit. Pevala sam širom druge Jugoslavije, ali sam tačno znala da će se nešto gadno dogoditi, sa puno nevolje i krvi. Sa Dinom Dvornikom u duetu sam pevala ‘Od Splita do Beograda’, ali u vazduhu se naslućivala čudna, teška tragedija. Ovo je vreme zla i u religiji je mogući izlaz.”

Dragica Radosavljević Cakana snimila je jedan televizijski spot u crkvi. Kaže da ima kolekciju krstića sa brilijantima i dijamantima, i objašnjava:

“Svi mi pomalo verujemo. Bog je naša podsvest. Nije u pitanju foliranje jer se to ranije nije smelo, a danas slobodno iskazujemo svoje stavove. Verujem da mi ti krstići donose sreću, kao neke amajlije, pa ako verujem, onda to i jeste tako.”

Idol klinaca i klinceza Ivan Gavrilović, veli da krst ne skida, jer je siguran da ga on čuva od zla i da je oličenje spasa. Ne odvajaju se od krsta zbog sličnih predubeđenja Jasna Milenković Jami, Ana Bekuta, Mira Kosovka, Andrijana Dabetić Anči, Željko Šašić, Dragana Mirković, Vanesa Šokčić, Mira Škorić, Eleonora Barudžija, Maja Nikolić…

KOMPLETNA ESTRADA TRAŽI NJENE USLUGE: Balkanska proročica Kleo Patra

PROROCI SIGURNIJI OD ULTRAZVUKA

Što nije dopušteno varalici, dopušteno je proroku, kažu stari Jevreji. Zna se da pravi proroci imaju pokatkad, a lažni proroci uvek fanatičnih sledbenika. Pevači mnogo vole da posećuju vračare, te nove “mesije” sa uvek spremnom pričom, i ne prihvataju realnost da su proročanstva najnesigurnija kad moraju da označe vreme događaja.

Elem, kod jednog od najpoznatijih hodža iz Bijeljine, odlazile su navodno Zorica Marković i Hanka Paldum, dok tekstopisac Vesna Petković luduje za vradžbinama, pa odlazi kod baba koje gledaju u šolju, pasulj, karte i vračaju sa krilima slepog miša… Osim njih da prevrću šoljicu kafe i da im neko govori o sudbini vole i Gordana Lazarević, Buba Miranović, Nedeljko Bajić Baja, Izvorinka Milošević, Đorđe Balašević, Mima… Estradnim trudbenicima prognoze izgledaju tako učene i stvarne, iako ih, u većini slučajeva, događaji uvek demantuju.

Balkanska proročica Kleo Patra tvrdi da je gotovo kompletna estrada tražila njene usluge, pa je sa mnogima postala i prijateljica – od Zorice Brunclik, Hasana Dudića, Ljube Aličića, Ane Bekute, do Vesne Zmijanac, Lele Andrić, Željka Samardžića, Vesne Vukelić Vendi, koja će kao iz topa:

VENDI: Redovno posećuje vidovnjake

“U svetu su vidoviti ljudi stavljeni u službu kriminologije, vojske, ali i medicine i zdravlja, a kod Balkanaca ‘na stub srama’!? Redovno posećujem neke naše vidovite ljude, uverila sam se u njihovo znanje i delotvornost, jer u predviđanjima – ne greše!”

Popularni prorok i multimedijalna ličnost Zoran Ramović veli da su u njegovoj Agenciji “Ramović” bile mnoge estradne ličnosti, koje vole proricanje sudbine, kao na primer: Rođa Raičević, Biljana Jevtić, Vanja Bulić, Stela, Milena Plavšić, Neda Ukraden… Proročica Branka (agencija “Zvezdano oko”) je svojoj stalnoj mušteriji pevaču Branku Višnjiću čak bila i sponzor na kaseti. Mnogi i ne znaju da neki pevači krišom dolaze u Borču kod vidovite Jadranke Srbinovski. Jadranka veli da je kod nje diskrecija zagarantovana, mada ponekad priča o jednom interesantnom događaju iz 1993. godine:

PROROČICA JADRANKA SRBINOVSKI: Predvidela Ceci brak sa Arkanom

“Radila sam u jednoj agenciji na Slaviji. U restoranu ‘Orač’ srela sam, tada Svetlanu Cecu Veličković. Bila je vrlo ljubazna i raspoložena da joj pročitam sudbinu. Tada sam joj rekla da će sresti jednog snažnog muškarca, jakog, stabilnog, sa izraženom liderskom crtom, beskompromisnog, koji ne preza ni od koga, a uzgred ima jako uzbudljiv život i burnu prošlost. Sa tim čovekom će živeti nekoliko godina i imati dece, rekla sam Ceci, koja je sve to slušala sa nevericom. Ubrzo je upoznala njenog pokojnog supruga Željka Ražnatovića Arkana, i sva moja predviđanja su se ostvarila. Žao mi je što se godinama nismo videle jer sam sigurna da ću joj ponovo sve tačno pogoditi…”

Lepa Brena kaže da je posetila u Bugarskoj čuvenu vidovitu Vangu, koja ju je u startu pitala zašto je došla kod nje kada nema nikakvih problema, niti je bilo šta problematično čeka u budućnosti. Brena kaže da Vanga nije pogodila da će njen menadžer i kum Raka Đokić prerano napustiti svet estrade, ali je ipak impresionirana tom fizički slepom ženom koja, ipak “vidi”

“Sigurna sam da je Vanga namerno krila od mene pravu istinu samo da me ne bi bacila u još veće očajanje. Inače, smatram da je ona jedina od tolikih silnih proroka koji nisu iskomercijalizovali ljudsku bol i patnju i na tome zarađivali, učestvujući u televizijskim emisijama i pišući knjige. U čitavoj toj priči oko vidovnjaka, prisećam se jednog dede koji mi je još kao devojčici u četrnaestoj godini rekao da će za mene znati milioni ljudi, da ću mnogo proputovati, da me je Bog označio da posedujem jedan beli pramen, za koji nisam znala a što je apsolutno tačno. On je jedini kome sam ikad poverovala.”

Kod beogradskog vidovnjaka Nona dolazile su i dolaze, kako sam kaže, Vesna Petković, Dragana Mirković, Mira Škorić, Sonja Mitrović Hani i druge pevačice. Mira Škorić tvrdi da joj je pogodio pesme sa albuma koje će postati hitovi, pa joj je čak opisao i nekadašnjeg supruga. Hani će zadivljeno:

“U vreme druge trudnoće, lekari su mi tri puta na ultrazvuku rekli da će biti devojčica. Nono je tvrdio suprotno, to jest, da će biti dečak. Tako je i bilo!”

ŠESTO ČULO ZORICE BRUNCLIK

Milja Regulus nikada nije želela da otkrije koje su to estradne zvezde bile kod nje na gledanju u dlan. Snežana Savić raspoloženo veli: “Uvek kada vidim Ciganke gatare dopustim da mi pogledaju u dlan. Verujte, uvek pogode šta je bilo i predvide šta će biti! I zato, verujem samo u Ciganke koje nepogrešivo gataju. I zato obožavam i onu predivnu pesmu ‘Ciganka mi gatala na travi’.”

Verovali ili ne, ima pojedinaca na estradi koji se i same bave raznim stvarima na granici nauke, uz priznanje, da su i sami sujeverni…

Dragan Kojić Keba priča da čita sve što mu iz alternativne medicine dođe pod ruku. Inače, proučava astrologiju, i dodaje da će možda napisati i jednu knjigu o svojim saznanjima i iskustvima iz ove oblasti. Za Zoricu Brunclik mnogi kažu da poseduje šesto čulo, jer sa istim uspehom gleda i u šolju i u krate. Mnogim kolegama je sve pogodila, a pogotovo Maji Marijani, kojoj je predvidela brak i razvod.

Gordana Stojičević, takođe zna da gleda u karte i objašnjava:

“Sve što me zanima tražim u kartama, koje su čudotvorne! Naučila sam od jedne stare žene da gledam u karte i, verujte – ponašam se onako kako mi one kažu. I nikada se nisam prevarila.”

Same sebi gataju i Aleksandra (Maki) i Kristina (Tina) Kovač iz dueta “K2”. Kažu da ujutru bace karte na sto i “vide” svoju svakodnevnicu. Ako im znamenja nisu pozitivna ostaju u kući i ništa ne rade, a ako su vibracije pozitivne bacaju se na posao. Tina i Maki dodaju da se nikada nisu prevarile, tako da kolegama i svom ocu Korneliju Kovaču često predskažu i lepe, ali, na žalost, i ružne stvari i neuspehe.

Kažu da pevačica folka Jagoda Jovanović voli magiju i gatanje, pa da i Zlata Petrović zna da “baca čini” i gleda u dlan. Veruje u hiromantiju i Zdravko Čolić, a u zabavno-enigmatskom listu “Iks”, Snežana Babić Sneki je iz broja u broj držala školu gledanja u šolju za kafu, dok je seks-bomba Vendi za Riplija – tumačila snove.

DUH PRIPREMA TERITORIJU

Interpretatorka ruskih i romskih pesama Nataša Popović Švelidze veruje u reinkarnaciju i za sebe tvrdi da je već živela u nekoliko ranijih života – kao muškarac i žena. Doskora se bavila spiritizmom, ali je zbog izvesnih razloga prekinula. Radeći duže određeni postupak spiritističkog rituala sa svojim prijateljima, Nataša često komunicira sa duhom – Ane Botičeli. Ona kaže:

“Već pri prvoj seansi taj duh mi je dao do znanja da je u jednom od naših ranijih života na zemlji, Ana Botičeli bila moja kćerka i da smo živele u jednom dvorcu na jezeru Komo u Italiji. Desilo se to pre osam godina. Bila sam mesecima bez angažmana i onako rezignirana jednog dana uzviknuh: ‘E, moja Ana Botičeli, da smo zaista neki rod, ti bi meni omogućila neki posao…’ Nije prošlo ni pola sata kad zazvoni telefon u stanu. Sa druge strane žice javio se muški glas: ‘Ovde Milano, da li je to gospođa Nataša Popović?’, ‘Da’ – rekoh. Čovek se predstavio kao menadžer Franko. Upitao je da li bih želela da kao pevačica učestvujem na jednoj modnoj reviji nedaleko od Milana. Pored nekoliko angažovanih orkestara zabavne muzike, potreban mu je bio i jedan sastav romske muzike. Pitao me je da li pristajem, jer me je jedno lice preporučilo za taj posao…

Dogovorili smo se o honoraru, broju muzičara, dolasku i tačnoj adresi našeg odredišta, uz novčani avans za put iz Beograda za Italiju. Zapisala sam adresu: ‘Jezero Komo, dvorac Botičeli…’ Naše gostovanje u Italiji na jezeru Komo u dvorcu Botičeli bilo je više nego uspešno!”

NAJSREĆNIJI – BROJ 5

Ima i onih koji veruju u magičnu moć brojeva – numerologiju. Pevačica Jovana veli da je njen srećan broj 13, jer joj se tog datuma uvek dešavaju prijatne stvari u životu a tada ima dosta sreće i na poslovnom planu. Andrija Era Ojdanić govori o svojim iskustvima:

“Po nekim piscima broj 5 je najsvetliji i najsrećniji, u šta sam se i sam uverio. On je simboličan i označava potpunost. Imamo 5 čula, lobanja je sastavljena od pet kostiju. Oni koji igraju igre na sreću gledaju na broj 5 kao na srce. U kazinu se petica smatra ‘zaštitnikom kuće’…”

MAGIJSKA MOĆ TALISMANA

Momčilo Bajagić Bajaga veruje u talismane, i godinama nosi jedan lep zlatni lančić za koga smatra da mu donosi uspeh. Od kad je lančić na njegovom vratu veli da ima mnogo uspeha u poslu. Zato ga Bajaga i ne skida jer veruje da mu donosi sreću. Kaže, jednom ga je zaboravio i – dobar posao mu je propao! Zorana veli da je kamenčić na njenom lancu talisman, i dodaje:

“Želim da svi znaju da su talismani posvećeni predmeti koji svojim magijskim delovanjem vrše uticaj na ispunjavanje vaših želja. Svaki talisman ima uticaj na jednu želju, na primer, psihičku stabilnost, razvoj novih ideja, opštu sreću, zdravlje, napredak u poslu. Meni je moj kamenčić – talisman pomogao u životu.”

JELENA KARLEUSA: Za nju je bronzani privezak – idealan talisman

“Podsmevala sam se porodičnoj tradiciji da se bronzani privezak na kožnom lančiću decenijama smatra idealnim talismanom za dug život, poboljšanje zdravstvenog stanja i kondicije!”, priča Jelena Karleuša. “Počela sam, iz fazona da nosim takav privezak oko vrata, a nekada i na ruci, i primetila sam da se osećam mnogo bolje! Trenutno sam u top-formi i uverila sam se da je bronzani privezak idealni talisman!”

BOJE SREĆE

Pevačica zabavne muzike Extra Nena čvrsto veruje u delotvornost boja i napominje:

“U knjigama na granici nauke čitala sam da boje skrivaju u sebi mnoga značenja. Uverila sam se u to i sama. Zato, bez crno-belog kompleta ili crno-belih detalja na garderobi ne izlazim iz kuće. Crno-belo je boja sreće za zdravlje i uspeh u biznisu. Probajte i videćete da sam u pravu.”

“Mislim da mi bela boja donosi mnogo sreće”, pričao je Šaban Bajramović pre nekoliko godina. “Kad god sam bio obučen u neku drugu boju, imao sam puno neuspeha i kikseva u karijeri. Od kada nosim odela, košulje, cipele, majice bele boje, sve ide bolje. Gotovo sam siguran da većini ljudi na ovom svetu bela boja donosi zagarantovani uspeh na poslovnom planu.”

GOVOR SNOVA

Radmila Misić sa sigurnošću tvrdi da snovi predskazuju događaje i odslikavaju stvarnost. Nije verovala dok nije sanjala da će joj jedan posao propasti ako zakasni na avion. Tako je i bilo. Potom je sanjala kako će sledeće večeri dobiti poziv za koncerte u Americi i Australiji. Poziv je stigao iste večeri! Radmila kaže da u snove veruje od kada je sanjala da je kraj ulaza u samouslugu, našla mali crni novčanik. Upravo takav novčanik, sa malo novca, pronašla je već sutradan!

“Više puta sam sanjala raznorazne događaje, ljude, putovanja, svoje prijatelje, sebe kako radim”, objašnjavala je Usnija Redžepova, dok je još bila živa: “Potom bi mi se sve izdešavalo kao u snu – bez izuzetaka! Od tada verujem u čudesni govor snova. Uvek ‘poslušam’ snove i nikada se nisam prevarila.”

ASTRALNI LETOVI

Roker Toni Montano kaže da je jedne noći u snu ponovo posetio Sarajevo. Bilo je to pre dve godine. Međutim, to više nije onaj grad. Mnogo toga se promenilo, nema topline, ljudi su drugačiji, umorni i negostoljubivi, pa se razočaran vratio u Beograd. Bio je to pravi astralni let koji Toni ne može da objasni. Pevačica Suzana Jovanović kaže da je na hirurškom stolu, pod narkozom, odjednom osetila kako se nalazi izvan tela:

“Lepo sam videla lekare i medicinske sestre, zaposlene operacijom. Bila sam upravo završila srednju trgovačku školu i veoma sam se uplašila kada sam videla šta hirurzi rade sa mojim telom. Sve se, ipak, završilo srećno, a potom niko nije verovao kada sam pričala o svom bolničkom astralnom letu!?”

“Dok sam se družio sa čašicom svašta mi se dešavalo, svašta priviđalo, u svašta sam verovao, a najčešće se dešavalo da po povratku iz boemske Skadarlije viđam po starom beogradskom kraju Dorćolu zgrade kojih više nema, koje su srušene”, kroz smešak pričao je pokojni Dragan Stojnić i objašnjavao: “Dešava se to i danas iako već godinama ne pijem. Kad god prođem Dorćolom vidim one iste lepe zgrade, kuće, neke parkove koji su sada srušeni i uništeni. Uveren sam da to nije samo moj doživljaj, nego astralna projekcija nekadašnjeg Dorćola!”

ZVEZDE OBJAŠNJAVAJU KOJI SU DANI ZA USPEH A KOJI SU NESREĆNI DANI

Lepa Lukić priznaje da odavno veruje u astrologiju i ona predviđanja koja možete čitati u horoskopima. Duboko je ubeđena da zvezde na nebu govore istinu o prošlom, sadašnjem i budućem životu. Naravno, reč je samo o pravoj astrologiji i vrhunskim astrolozima. Tek ako u horoskopu prepoznate sebe i vidite da je astrolog u pravu – to je ono pravo. U suprotnom, reč je o folirantima i lažovima, upozorava Lepa. Kornelije – Bata Kovač, nije ozbiljno shvatio upozorenje astrologa koje je dobio jer je bio podozriv prema govoru zvezda:

“Desilo mi se sve što je u tom horoskopu pisalo: razboleo sam se, izgubio novac, zakasnio na avion, preživeo saobraćajnu nesreću, zbog svog ponašanja posvađao se sa najboljim prijateljem, izgubio devojku koju sam mnogo voleo… – i to sve u roku od šest meseci, kako je pisalo u tim novinama. Od tada, ukapirao sam da je astrologija nauka i verujem u magičnu snagu horoskopskih znakova.”

Jasna Milenković Jami kaže da veruje u astrologiju i odlučno potvrđuje učenje drevnih astrologa:

“Na ličnom primeru uverila sam se u istinitost tih mudraca i govor zvezda. Tako sam shvatila da su nesrećni dani u nedelji: utorak Marsov dan, dan za prepirku. Petak, Venerin dan, dan stradanja Hrista, prekid rada. Subota, Saturnov dan, dan opasnosti i smrti. Proverite na svojim iskustvima da li sam u pravu.”

POZITIVNI BIOTRETMANI

Pokojni Milovan Ilić Minimaks često je napominjao da je imao iskustva sa nekim našim najuspešnijim bioenergetičarima i parapsiholozima, ali nije želeo da pominje njihova imena da to ne bi ličilo na reklamu. Minimaks je velio kako biotretmani šire pozitivnu energiju, koja stimuliše zdravlje, raspoloženje i poslovne aktivnosti. Kantautor folka Savo Radusinović siguran je u moć bioenergije i bioritam, i objašnjava:

“Sve čovekove sposobnosti, počev od fizičkih, intelektualnih, emotivnih, pa do intuicije, bioenergetskih moći, onih u području parapsihologije pod uticajem su bioritma. Nismo ni svesnu da uz naš biološki ciklus sve postižemo i, na žalost, samo bolesni ljudi ne mogu da koriste bioenergiju…”

Neko davno reče da je sujeverje glupost: ni u šta se tako čvrsto ne veruje kao u ono što se najmanje zna. Drugi kažu da ko vidi, taj i veruje. Pa ipak, po narodnoj mudrosti, bolje je verovati svojim očima nego tuđim rečima, razmišljaju naše estradne zvezde i zvezdice. I zato je najbolje da je sujeverje stvar ličnih afiniteta, jer, priznaćete – isto je tako opasno verovati previše kao i premalo.

  • Piše: Draško Aćimović

Komentarišite

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena uz komentar.

EKSKLUZIVNO! U POTRESNOJ ISPOVESTI PRIPADNIK RUSKIH SNAGA SFOR-A TVRDI:

Bio sam žrtva vampirica u striptiz-baru nadomak Bijeljine!

Da li ste gledali film “Od sumraka do svitanja”? Ako jeste, lakše će vam biti da u mislima dočarate autentičnu priču koja sledi. Ukoliko niste, reći ćemo vam da u tom filmu glavni protagonisti, inače kriminalci koji beže iz SAD,…

NASTAVAK ISPOVESTI BIVŠEG OFICIRA KOS-A KOJI OTKRIVA: GDE SU TAJNE BAZE VANZEMALJACA U SRBIJI

Na Kosovu se nalaze čak 4 tajne baze vanzemaljaca!!!

U prethodnim brojevima “Zone sumraka” objavili smo ekskluzivnu priču Ranka Stojanovića, penzionisanog službenika bivšeg KOS-a, koji je izneo dokumentovane dokaze o saradnju vlasti bivše SFRJ na čelu sa drugom Titom i vanzemaljske civilizacije, koja je posle više hiljada godina traganja…

Potresna ispovest Iločanke Rade Čekin koja je na obroncima Fruške Gore bila silovana od strane nauci do sada nepoznatog stvorenja:

Silovalo me je čudovišno biće u šumama Fruške gore – a ja ne smem da pobacim!

Storija koju ćete pročitati u narednim redovima, potkrepljena neoborivim medicinskim dokazima, šokirala je i bez daha ostavila čitavu redakciju “Zone sumraka”. A kako i ne bi, kada je reč o slučaju nezabeleženom na ovim prostorima, a verovatno i u čitavom…

Inline
Inline