Loading...
Naslovna  >  Priča iz Zone sumraka  >  Tajna groblja isluženih ljubavnika okrutne imperatorke Marije Terezije, koja je obožavala seks!

SREMSKA KAMENICA: PROKLETSTVO ZGRADE SREDNJE MILICIJSKE ŠKOLE

Tajna groblja isluženih ljubavnika okrutne imperatorke Marije Terezije, koja je obožavala seks!

MENJALA IH PO NEKOLIKO NA DAN: Marija Terezija

Zgrada u kojoj se nalazi Srednja škola unutrašnjih poslova izgrađena je u XVIII veku kada i Petrovaradinska tvrđava. Služila je kao kasarna austro-ugarske vojske, a njen tvorac bila je Marija Terezija. Obnovljena je 1847. godine za potrebe školovanja vojnih i policijskih kadrova Habzburške monarhije. Nakon ukidanja vojne granice 1861. u njoj je smeštena podoficirska škola austro-ugarske Žandarmerije, a 1895. služila je kao Kadetsko učilište.

Neposredno nakon ujedinjenja 1918. godine u Sremskoj Kamenici je osnovana Žandarmerijska škola Kraljevine SHS, u kojoj su do 1941. školovani kadrovi za celu zemlju. Za vreme Drugog svetskog rata u zgradi se nalazila škola za obuku pripadnika inženjerijskih jedinica “Opkopora” Nezavisne Države Hrvatske. Posle rata objekat preuzima SFR Jugoslavija, a od 1967. godine Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije kada postaje ono što je i danas.

Ispod zgrade nalazi se veliki broj mračnih tunela povezanih sa Petrovaradinskom tvrđavom, koji su do sada još uvek neistraženi. Na jednom delu zemljišta, nedaleko od ove stare građevine, nekada davno je postojalo groblje na kome su sahranjivani upokojeni austro-ugarski vojnici. Oni koji su slušali priče o Mariji Tereziji, velikoj i okrutnoj imperatorki, znaju da je ona obožavala seks. Pričalo se da je često menjala partnere a gotovo svaki put, odabirala ih je među svojim podanicima. Kada bi ljubavna igra bila završena, oni bi bili pogubljeni u najvećoj tajnosti, te su završavali na pomenutom groblju pored ostalih ratnika.

Razgovarajući sa nekima od bivših učenika ove škole, koji su želeli da ostanu anonimni, saznajemo da su se u bližoj okolini zgrade povremeno dešavale veoma čudne stvari, i to uglavnom u toplim letnjim periodima.

NOĆ OGNJENE MARIJE

Pre nekoliko godina na dan Ognjene Marije u obližnjoj ulici dogodilo se nešto nesvakidašnje. Noć je bila tiha i mirna, bez imalo vetra. Međutim, negde oko ponoći taj mir je narušen. Prvo su se čuli neartikulisani zvuci koji su dopirali iz jednog stambenog objekta. Ličili su na glasove nekog ko je izložen strašnim mukama. Posle nekoliko trenutaka iz pomenute kuće izletela je žena srednjih godina. Na sebi nije imala ništa, odnosno bila je potpuno naga. U jednoj ruci držala je šiljato parče odlomljenog stakla. Trčala je tako neko vreme ne prestajući da neverovatno glasno viče. Izgledala je veoma uspaničeno i uplašeno, kao da je neko juri. Najednom se zaustavila, pala na kolena, a zatim uzviknula: “Ja, Devica Marija!” Nakon toga podigla je ruku u kojoj je drzala oštri predmet, da bi ga potom snažnim zamahom zabila u svoju utrobu. Srušila se na zemlju, a oko nje se stvorila ogromna lokva krvi. Ubrzo su stigla kola Hitne pomoći, ali za “sveticu” je već bilo kasno.

Verovatno ste čuli dosta priča vezanih za ženu u belom. Naši sagovornici bili su svedoci jedne takve pojave.

TUNELI POVEZANI SA PETROVARADINSKOM TVRĐAVOM: Milicijska škola u Sremskoj Kamenici

“Ranijih godina, dok sam još bio đak policijske škole, našao sam se u veoma zastrašujućoj situaciji. Bilo je leto, a ja sam sa svojim drugovima bio na straži. Dok smo sedeli ispred stražare, u trenucima odmora, negde posle ponoći čuli smo snažne ženske glasove, koji ni u jednom trenutku nisu prestajali da dopiru do naših ušiju. Uplašeno smo skočili sa klupe, kako bismo videli odakle dolaze. Učinilo mi se da je njihov ‘izvor’ na krovu našeg stambenog objekta, pa sam slučajno pogledao u tom smeru. Imao sam šta i da vidim. Na stražari je stojala žena, obučena u belu providnu haljinu. Misleći da sam ‘prolupao’, pozvao sam ostale koji su uočili isti prizor. Odmah smo zvali dežurnog oficira ne znajući u tome trenutku šta da radimo. Kada je došao i zapazio isto što i mi, rekao nam je da uzmemo oružje i odemo tamo. Krenuli smo prestrašeni gore stepenicama, sve se gurajući jedan iza drugoga. Stigli smo na krov, ali ona je nestala. Svima nam je odjednom bilo lakše. Nismo nikome ništa govorili, jer nam verovatno niko ne bi poverovao. Ne znam kako se to stvorenje pojavilo, ali ne znam ni da li možda ima neke veze sa mumificiranim trupom žene, koji se nalazi u potkrovlju zgrade”, priča jedan od sadašnjih čuvara zakona.

SAN MAJSKE NOĆI

U krugu Srednje policijske škole lako je pozvati duhove, ali ako ih i ne pozovete, oni nekada dođu i sami. Nekoliko godina unazad, jedne tople majske noći, desilo se nešto slično. Dok su svi učenici u internatu spavali, dva mladića su dežurala. Onako sanjive, razbudili su ih neki čudni zvuci koji su narušavali mir noćnog odmora. Čuli su kako neprestano neko bosonog hoda po hodniku. Kada su im ti šumovi dosadili, znatiželjno su se uputili prema mestu odakle su koraci poticali. Utvrdili su da se to dešava na poslednjem, trećem spratu. Stigavši na odredište, lupa je prestala, a nijedna vrata se nisu otvorila, niti se čula njihova škripa. Zbunjeni situacijom vratili su se u prizemlje gde su dežurali. Međutim, ponovilo se isto. Oni su opet otišli gore i opet nisu nikoga zatekli na hodniku, niti su uočili da se neko šali sa njima, pa da je pobegao u sobu. Pozvali su dežurnog starešinu koji se takođe uverio u njihovu priču, da bi je zatim pribeležio u knjigu dežurstava. Narednih nekoliko noći đaci od straha nisu mogli da spavaju, dok su mladići na trećem spratu čak spajali i svoje krevete.

Nismo sigurni odakle velika učestalost natprirodnih pojava na ovim prostorima Sremske Kamenice, ali verovatno da one imaju neke veze sa istorijom stare građevine koja se tu nalazi.

  • Piše: Zoran Knežević

Komentarišite

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena uz komentar.

“Ukleti” salaš na severu Bačke

Humani duh poklonio izbegličkoj porodici zlatnike!

Posle nemilih događaja na prostorima bivše Jugoslavije, rata i stradanja, mnoge porodice iz Bosne i Hercegovine bile su primorane da izbegnu i potraže nadu i novi početak na prostorima Vojvodine, čiji su stanovnici uvek prihvatali ljude u nevolji. Tako je…

Fascinantno proročanstvo ruskog astrologa Nikolaja Miškina koji je nakon Svenarodnog skupa Udruženja ruskih astrologa i vidovnjaka održanog sredinom aprila u Sankt Petersburgu ekskluzivno za naš list rekao:

Rusija i Srbija zavladaće svetom 1. januara 2020. godine, dok će stanovništvo Amerike, Kanade i Zapadne Evrope sustići Božija kazna!

Posle Svenarodnog skupa Udruženja ruskih astrologa i vidovnjaka, koji je održan od 18. do 24. aprila u Sankt Petersburgu, čuveni ruski astrolog Nikolaj Miškin ekskluzivno za naš list izneo je zaključke koji su doneseni na kongresu. Na ovom skupu učestvovali…

SPIRITISTIČKE SEANSE U KRAGUJEVCU KOD TETKA RADE:

Duhovi pokojnika pale i gase svetla, kucaju na vrata, dižu stolove, a jednoj se ženi pokojna tetka ukazala u rerni!

Reporter “Zone sumraka” u predgrađu Kragujevca prisustvovao je spiritističkoj seansi kod tetka Rade, poznate širom Šumadije po uspešnom prizivanju duhova pokojnika. Predgrađe Kragujevca. Ulazimo u seosko dvorište, jer tu živi, kako su nam rekli, žena koja razgovara sa duhovima, ili,…

Inline
Inline