Loading...
Naslovna  >  Neobični ljudi i događaji  >  Zaposleni preparirali telo umrlog šefa i postavili ga za njegov radni sto!

Radnici su toliko voleli svog šefa da im je svakodnevni rad bez njega u kancelariji postao – nezamisliv!

Zaposleni preparirali telo umrlog šefa i postavili ga za njegov radni sto!

PERFEKTNO PREPARIRAN: Marvin Kastarno i dalje sedi za svojim radnim stolom

Nisu baš svi šefovi omraženi diktatori niti je san svih zaposlenih da dočekaju gazdin kraj, čak ni fizički. Šef jednog odeljenja osiguravajućeg zavoda, nemac Marvin Kastarno (57) je uživao izuzetnu naklonost svojih podređenih. Smatran je neodvojivim delom kolektiva. Skroman, tih, uvek spreman da sasluša i pomogne, ne zloupotrebljavajući svoj položaj niti autoritet, pre je ličio na svakog drugog zaposlenog nego na “velikog bosa”. Zbog ugleda koji je uživao, vest o njegovoj iznenadnoj smrti usled srčanog udara došla je kao veliki šok.

“Jednostavno smo se toliko navikli na njegovo prisustvo, da je naš svakodnevni rad u kancelariji, bez njega, bio nezamisliv. Došli smo na ideju, za neke možda i bizarnu, ali za nas jedinu moguću i prirodnu, da ga prepariramo. Na taj način naš dragi Marvin nas nikada neće napustiti”, rekla je Marvinova koleginica Sendi.

Pošto je Marvin bio neženja i bez bliskih rođaka, dozvolu za ovaj nesvakidašnji čin su dobili od dalekog rođaka. Angažovan je vrhunski preparator i posao je obavljen profesionalno i bez suvišnih komentara. Marvinov zamenik je odobrio zaposlenima da svog miljenika postave za sto u praznom delu kancelarije. O tome najbliža Kastarnova koleginica kaže: “Sve izgleda kao i pre. Marvin sedi sa olovkom u ruci i brdom formulara ispred sebe. Uobičajena scena na koju smo svi navikli. Samo pogled na njega čini da se svi osećamo dobro.”

“Istina, bio je vrlo tih i povučen, ali nismo mogli da podnesemo rad u kancelariji bez njegovog prisustva. Malo je pričao, osim kada je izdavao naređenja i zaista je bio čovek iz pozadine”, opisuje ga jedna od njegovih koleginica.

“Ćutljiv, ne previše društven i interesantan, ali uvek tu kada nam je potreban. Šokirao nas je njegov nagli odlazak, ali još više, koliko nam je nedostajao”, kaže još jedna koleginica.

ZAPOSLENA: Sendi Kebin redovno briše prašinu sa svog starog prijatelja Marvina

I sam Marvin je, mada, na žalost nema priliku to da potvrdi, svoj život potpuno vezao za firmu. Pošto je bio neženja i bez prijatelja i bliže porodice, kancelarija mu je bila i više od doma. U Pitsburšku kompaniju je došao kao običan činovnik i za deset godina postepenog napredovanja stigao je do šefovskog položaja. Zbog toga i nije teško razumeti njegovu potpunu posvećenost radnom mestu i nenametljiv način ponašanja, tačnije, bitisanja u poslovnom okruženju. Marvin Kastarno je bio zaštitni znak, “maskota” kompanije.

I tako sada kao što je i ranije, Marvin sedi za svojim stolom, u istoj pozi i sa istim izrazom lica. Posetioci kao i kolege iz kancelarije kažu da niko ne primećuje razliku između pređašnje i sadašnje atmosfere. Jedina obaveza zaposlenih je da povremeno obrišu prašinu sa Marvinovog odela, što nikome ne pada teško. Kada se sve njegove kolege penzionišu, dogovorili su se da svog šefa sahrane u neposrednoj blizini kompanije i na taj način ispune njegovu poslednju, mada neizrečenu želju.

Da li je ovo primer novog tipa šefova-robota kojima su oduzete sve ljudske negativne osobine – osornost, nadmenost, tiranisanje, nedodirljivost, ili je to primer samo jedne vrlo nezanimljive osobe, figure kako za života, tako i nakon njega. Ipak, morate priznati da je takav čovek iz vašeg privatnog, a pogotovo poslovnog okruženja, poslednja osoba za koju ćete se sentimentalno vezati.

Komentarišite

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena uz komentar.

OČEVICI IZVEŠTAVAJU O UŽASU KAKAV “CRNI KONTINENT” NE PAMTI!

Gorile naoružane otetim oružjem terorišu Afriku!

Organizovane čete pravih, dlakavih gorila naoružane mašinkama krenule su u odlučujuću bitku za povratak svog prirodnog obitavališta – džungle! Afrika se tako nenadano suočava sa još jednim gorućim problemom. Čuvari velikih nacionalnih parkova su nedavno sazvali hitan sastanak da bi…

Reagovanja u Nišu i južnoj Srbiji na rođenje krilatog deteta u Bratuncu!

Rođenje krilatog deteta vraća životno samopouzdanje srpskom narodu!

Veliku pažnju u Nišu i okolini izazvala je informacija da je u selu blizu Bratunca u Republici Srpskoj rođena beba sa krilima. Čuli smo razna mišljenja o tome. Svoj sud dali su lekari, biolozi, socijalni radnici, proroci i vidovnjaci, obični…

Nebično iskustvo bračnog para Petrović iz Vranja dokazalo da nikad ne treba gubiti nadu

Usnila Svetog Savu i posle 17 godina čekanja – dobila dete!

Olivera Petrović, četrdesetogodišnja službenica iz Vranja, pokušala je sve kako bi ostala u blagoslovenom stanju – obišla je mnoge ginekologe širom zemlje, ali i vračare. Sve je, međutim, bilo bez rezultata, dok pre četiri godine nije usnila čudan san i…

Inline
Inline