Loading...
Naslovna  >  Neobični ljudi i događaji  >  Zaposleni preparirali telo umrlog šefa i postavili ga za njegov radni sto!

Radnici su toliko voleli svog šefa da im je svakodnevni rad bez njega u kancelariji postao – nezamisliv!

Zaposleni preparirali telo umrlog šefa i postavili ga za njegov radni sto!

PERFEKTNO PREPARIRAN: Marvin Kastarno i dalje sedi za svojim radnim stolom

Nisu baš svi šefovi omraženi diktatori niti je san svih zaposlenih da dočekaju gazdin kraj, čak ni fizički. Šef jednog odeljenja osiguravajućeg zavoda, nemac Marvin Kastarno (57) je uživao izuzetnu naklonost svojih podređenih. Smatran je neodvojivim delom kolektiva. Skroman, tih, uvek spreman da sasluša i pomogne, ne zloupotrebljavajući svoj položaj niti autoritet, pre je ličio na svakog drugog zaposlenog nego na “velikog bosa”. Zbog ugleda koji je uživao, vest o njegovoj iznenadnoj smrti usled srčanog udara došla je kao veliki šok.

“Jednostavno smo se toliko navikli na njegovo prisustvo, da je naš svakodnevni rad u kancelariji, bez njega, bio nezamisliv. Došli smo na ideju, za neke možda i bizarnu, ali za nas jedinu moguću i prirodnu, da ga prepariramo. Na taj način naš dragi Marvin nas nikada neće napustiti”, rekla je Marvinova koleginica Sendi.

Pošto je Marvin bio neženja i bez bliskih rođaka, dozvolu za ovaj nesvakidašnji čin su dobili od dalekog rođaka. Angažovan je vrhunski preparator i posao je obavljen profesionalno i bez suvišnih komentara. Marvinov zamenik je odobrio zaposlenima da svog miljenika postave za sto u praznom delu kancelarije. O tome najbliža Kastarnova koleginica kaže: “Sve izgleda kao i pre. Marvin sedi sa olovkom u ruci i brdom formulara ispred sebe. Uobičajena scena na koju smo svi navikli. Samo pogled na njega čini da se svi osećamo dobro.”

“Istina, bio je vrlo tih i povučen, ali nismo mogli da podnesemo rad u kancelariji bez njegovog prisustva. Malo je pričao, osim kada je izdavao naređenja i zaista je bio čovek iz pozadine”, opisuje ga jedna od njegovih koleginica.

“Ćutljiv, ne previše društven i interesantan, ali uvek tu kada nam je potreban. Šokirao nas je njegov nagli odlazak, ali još više, koliko nam je nedostajao”, kaže još jedna koleginica.

ZAPOSLENA: Sendi Kebin redovno briše prašinu sa svog starog prijatelja Marvina

I sam Marvin je, mada, na žalost nema priliku to da potvrdi, svoj život potpuno vezao za firmu. Pošto je bio neženja i bez prijatelja i bliže porodice, kancelarija mu je bila i više od doma. U Pitsburšku kompaniju je došao kao običan činovnik i za deset godina postepenog napredovanja stigao je do šefovskog položaja. Zbog toga i nije teško razumeti njegovu potpunu posvećenost radnom mestu i nenametljiv način ponašanja, tačnije, bitisanja u poslovnom okruženju. Marvin Kastarno je bio zaštitni znak, “maskota” kompanije.

I tako sada kao što je i ranije, Marvin sedi za svojim stolom, u istoj pozi i sa istim izrazom lica. Posetioci kao i kolege iz kancelarije kažu da niko ne primećuje razliku između pređašnje i sadašnje atmosfere. Jedina obaveza zaposlenih je da povremeno obrišu prašinu sa Marvinovog odela, što nikome ne pada teško. Kada se sve njegove kolege penzionišu, dogovorili su se da svog šefa sahrane u neposrednoj blizini kompanije i na taj način ispune njegovu poslednju, mada neizrečenu želju.

Da li je ovo primer novog tipa šefova-robota kojima su oduzete sve ljudske negativne osobine – osornost, nadmenost, tiranisanje, nedodirljivost, ili je to primer samo jedne vrlo nezanimljive osobe, figure kako za života, tako i nakon njega. Ipak, morate priznati da je takav čovek iz vašeg privatnog, a pogotovo poslovnog okruženja, poslednja osoba za koju ćete se sentimentalno vezati.

Komentarišite

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena uz komentar.

Detaljna hronologija armagedona! Šest najvećih svetskih religija se slaže u jednom:

Smak sveta biće 16. 01. 2020. godine! Kataklizme počinju već 2019!

Šest najvećih svetskih religija se slaže u jednom: planeta Zemlja će doživeti kratkotrajne, ali neumitne kataklizmične promene koje će početi već krajem ove godine i rezultirati konačnim smakom sveta 16. januara 2020! Ipak, nije sve tako crno. Odmah posle finalne…

VERUJU DA ĆE IH ANĐELI ODNETI NA NEBO PRE UDARA KOMETE! Marijana Elezović (34), bivša članica sekte “Deca sudnjeg dana”, otkriva strašni plan:

Članovi sekte “Deca sudnjeg dana” planiraju da izvrše kolektivno samoubistvo na Kalemegdanu!

Tog 9. decembra monotoniju zimskog prepodneva u našoj redakciji prekinuo je oštar zvuk telefona. Podigao sam slušalicu očekujući još nekog zainteresovanog za “dan D”, odnosno za ono što će nam se desiti 31. januara kada mrak pokrije “pola Evrope”. “Da…

Meštani Čuruga žive u strahu od neobjašnjivih pojava koje se, gotovo po pravilu, dešavaju leti. Reporter “Zone sumraka” posetio je ovo vojvođansko mesto i razgovarao sa nekim od žitelja koji veruju da su bili žrtve – veštica!

Čuruške veštice napadaju samo leti i to žrtve koje spavaju ili voze automobil!

Tragajući dalje za vodenom nemani na obalama Dunava, dobili smo informaciju, da su na području Opštine Žabalj u poslednje vreme učestale pojave – veštica!? Odmah smo napustili Novi Sad i krenuli prema ovoj varošici. Stigavši na odredište, neki od meštana…

Inline
Inline